Nemokamas picas kauniečiams pažadėjęs italas tokio anšlago nesitikėjo | Kas vyksta Kaune

Nemokamas picas kauniečiams pažadėjęs italas tokio anšlago nesitikėjo

Ketvirtadienio vakarą paruoštas margaritas kauniečiai iššlavė kur kas greičiau nei buvo numatę akcijos organizatoriai. „Kas vyksta Kaune“ pasiekė į nemokamų picų vakarėlį laiku atvykusio, bet itališko patiekalo paragauti negavusio skaitytojo skundas. Picerijos savininkas sako, kad tokio žmonių antplūdžio tiesiog nesitikėjo, o gavusieji picos išėję patenkinti.

Karaliaus Mindaugo prospekte veikianti „Bless pizza“ šefo Giovanni pagamintomis tikromis neapolietiškomis picomis žadėjo vaišinti ketvirtadienį, nuo 16 iki 21 val., tačiau jau 19 val. atvykę kauniečiai sužinojo, kad nemokamos picos baigėsi ir teks sukti namo.

„Sveiki, su liūdnomis žiniomis informuoju, kad nemokamų picų nebėra“, – apie 19.10 val. rašė vienas „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Intensyvų eismą ir tuščiomis besiskirstančius žmones užfiksavęs kitas vyras tikino paragauti picos per visą Kauną atvažiavęs dar anksčiau ir galiausiai labai nusivylęs. Anot jo, automobiliai į picerijos aikštelę suko be sustojimo.

„Bless pizza“ savo „Facebook“ puslapyje pranešimą apie stabdomą akciją ir atsiprašymą paskelbė maždaug 18.50 val.

Situaciją naujienų portalui pakomentavo restorano savininkas Igoris Jarmolenka, apgailestavęs dėl tinkamai neįvertinto kauniečių susidomėjimo, bet džiaugęsis, kad pavyko pamaitinti apie 2000 žmonių: „Ką tik išvažiavau, pats dirbau, padėjau kiek galėjau. Mes atidavėme praktiškai viską, ką turėjome. Nesitikėjau tokio žmonių antplūdžio, negalvojau, kad jų bus tiek daug. Žmogus piktas neseniai pradėjo didelį triukšmą kelti, mes labai gražiai jam paaiškinome ir atsiprašėme, kad pasirodė per vėlai.

Pagal italą, neapolietiškos picos tešla turi būti brandinama parą, yra speciali technologija. Dar turėjome šviežios tešlos, bet iš jos negalima kepti picų ir valgyti, nes žmogui gali skaudėti skrandį. Tešla turi rūgtelėti ir pakilti. Labai visų atsiprašome, bet nesitikėjome, kad tiek kauniečių susirinks.

Picas kauniečiai iššlavė per geras dvi valandas / Skaitytojo nuotr.

Spėjusieji pasivaišinti dėkojo, kadangi picos buvo traškios ir skanios, daugybę pagyrimų gavome iš pirmo srauto žmonių. Nemokamai pamaitinome apie 2000 kauniečių, paskutinės picos kepė apie 18.30 val. Visiškai neužsidarėme, dar yra kitų užkandžių, gėrimų, tad dirbame iki 21 val., bet picos nebėra iš ko iškepti.

Buvo klaida nurodyti tikslų laiką, reikėjo įvardyti picų skaičių. Dažnai nedarome tokių dalykų. Kas dėjosi prasidėjus dalyboms, galvojau, kad išvis mūsų piceriją išneš iš vietos. Akcija buvo surengta Giovanni iniciatyva, bet pats italas nesitikėjo tokio susidomėjimo – štai, ką reiškia mūsų lietuvaičius pamaitinti nemokamai.

Bus piktų, nes visų neišmaitinsime, bet paragavę liko patenkinti. Reikia pasakyti Giovanniui ačiū, nes jis, itališko dosnumo žmogus, panoro supažindinti kauniečius su tikrai neapolitiška pica. Jeigu būčiau žinojęs, kad žinia taip paplis, būčiau pasirūpinęs papildoma tešla. Pirmas blynas kiek prisvilo, o neapolietiška krosnis labai greit prasuko tas picas, neprivertėme lauke šalti nė vieno.“

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA