Trys Kauno studentės praleido dieną teisme | Kas vyksta Kaune

Trys Kauno studentės praleido dieną teisme

Kauno apylinkės teismo nuotr.

Ką veikia teisėjas? Kaip atrodo jo darbo vieta? Kaip vyksta pasiruošimas bylų nagrinėjimui? Darbų padalijimas? Naujausios teisinės informacijos paieška? O bendravimas tarp kolegų?

Lapkričio 7 d. atsakymus į visus šiuos klausimus ir dar daugiau turėjo galimybę gauti su Kauno apylinkės teismo pirmininku Arūnu Purvainiu, pirmininko pavaduotoja Vaida Motiejūniene ir Kauno rūmų teisėja Vita Padriezaite visą darbo dieną praleidusios Vytauto Didžiojo universiteto antrojo kurso studentė Greta Volkavičiūtė bei Kauno kolegijos pirmakursės Miglė Milčiūtė ir Rusnė Sipavičiūtė.

Kaip nurodoma Kauno apylinkės teismo pranešime, A. Purvainis pažymėjo, kad atvykusios studentės turėjo unikalią galimybę iš arčiau pamatyti įtemptą teisėjo darbotvarkę, o dvi iš projekto dalyvių galėjo susipažinti ir su administracinio teismo darbo užkulisiais.

„Neabejotinai gautas rezultatas – nuteikiantis optimistiškai, kadangi studentės pasižymėjo aukšta motyvacija bei natūraliu domėjimusi ne tik teisėjo darbu, bet ir darbų pasidalijimu tarp teisėjo komandos narių, teismo personalo užduotimis, o tai leidžia pagrįstai tikėtis, kad ateityje teismas turės galimybę personalo gretas, o gal net ir teisėjų gretas, papildyti jaunaisiais teisininkais, kurie dar studijų metu iš arti susipažino su teismo veikla“, – teigė A. Purvainis.

Projekto dalyvės su (iš kairės) V. Motiejūniene, A. Purvainiu, V. Padriezaite / Kauno apylinkės teismo nuotr.

Kokie studenčių įspūdžiai? Paprašius pakomentuoti jų dieną, praleistą su teisėju, M. Milčiūtė teigė, kad „tai buvo puiki proga pamatyti kas vyksta už uždarų durų, iš arčiau susipažinti su šiuo darbu ir suprasti, kad tai – darbas pilnas netikėtumų“.

Tuo tarpu R. Sipavičiūtė aptardama savo įspūdžius pažymėjo nesitikėjusi, jog sutikti teisėjai bus tokie malonūs, žmogiški ir tikino, kad dar kartą sudalyvautų panašiame projekte, jei tik pasitaikytų proga, kadangi sužinojo daug naujų dalykų apie teismo veiklą ir jo vidinį gyvenimą.

„Esu labai dėkinga Teismo pirmininkui Arūnui Purvainiui už įdomią ir informatyvią dieną teisme. Teisės studentui išgirsti apie darbą teisme iš jame dirbančių žmonių yra labai naudinga, norint pradėti savo teisininko karjerą. Man tai paliko nepamirštama įspūdį“, – savo patirtimi pasidalijusi teigė Greta Volkavičiūtė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA