V. Šustausko sūnui kalėjimo vartai atsiveria anksčiau laiko | Kas vyksta Kaune

V. Šustausko sūnui kalėjimo vartai atsiveria anksčiau laiko

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2022/11/08 21:26
P. Mantauto nuotr.

Dėl disponavimo labai dideliu kvaišalų kiekiu kalintis „ubagų karaliaus“ Vytauto Šustausko sūnus 47 metų Nerijus Šustauskas išleidžiamas į laisvę anksčiau bausmės termino pabaigos. Taip antradienį nusprendė Kauno apygardos teisėjų kolegija, vadovaujama Giedriaus Endriukaičio.

N. Šustauskui buvo skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią jis atlieka nuo 2013 metų gegužės 25 dienos. Formaliai bausmės terminas turėjo baigtis 2024 metų gegužės 25-ąją, tačiau dėl narkotikų įkliuvusiam skandalingojo politiko sūnui vartai į laisvę atsivers pusantrų metų greičiau.

Procesas dėl paleidimo vyko banguotai, tačiau galutinė instancija nusvėrė svarstykles į kalinio pusę. Iš pradžių Pravieniškių pataisos namų komisija nusprendė N. Šustauskui taikyti lygtinį paleidimą, tačiau Kauno apylinkės teismas šį nutarimą patvirtinti atsisakė, motyvuodamas, jog taisymosi procesas įkalinimo įstaigoje dar turi būti tęsiamas. Neišleisti į laisvę anksčiau laiko prašė ir prokuratūra.

Tačiau N. Šustauskas pateikė skundą aukštesniajai teismo instancijai, kuri priėmė jam palankų sprendimą.

Pasak Kauno apygardos teisėjų kolegijos, nuteistasis atitinka lygtinio paleidimo sąlygas, o jo elgesys gali būti toliau taisomas, nesant izoliuotam nuo visuomenės. Nustatyta, jog N. Šustausko nusikalstamo elgesio rizika yra žema.

Nors Pravieniškių pataisos namuose N. Šustauskas sulaukė penkių drausminių nuobaudų, šiuo metu galiojančių nuobaudų jis neturi. Kelią į laisvę atvėrusioje nutartyje pažymima, kad už gerą elgesį kalinys buvo skatintas 12 kartų.

Nutartis įsigaliojo nuo jos priėmimo dienos, tad artimiausiu metu N. Šustauskas jau turėtų palikti įkalinimo įstaigą.

Triukšmingomis akcijomis pagarsėjusio politiko sūnus teisėsaugai įkliuvo 2013 metų gegužės pabaigoje su dviem kauniečiais, išvažiavęs iš psichotropinių medžiagų gamybos laboratorijos.

Per kratas pareigūnai aptiko daugiau nei 2 kilogramus amfetamino, 6,5 kg metamfetamino ir maždaug 360 kilogramų prekursorių (pirmos kategorijos narkotinių ar psichotropinių medžiagų pirmtakų). Taip pat pas N. Šustauską buvo rastas kokainas bei 26 tūkst. eurų grynaisiais. Toje pačioje byloje nuteistiems kauniečiams buvo skirtos švelnesnės bausmės nei N. Šustauskui, kurias jie yra jau atlikę.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA