Prokuratūra panaikino Kauno pareigūnų sprendimą dėl mokytojo: atliks papildomą tyrimą | Kas vyksta Kaune

Prokuratūra panaikino Kauno pareigūnų sprendimą dėl mokytojo: atliks papildomą tyrimą

Asociatyvi / KTU gimnazija / gimnazijos "Facebook" nuotr.

Kauno apygardos prokuratūroje priimtas nutarimas panaikinti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Kauno Technologijos universiteto (KTU) gimnazijos mokytojo galimo seksualinio priekabiavimo prie mokinių.

Spalio 28 dieną Kauno apygardos prokuratūroje buvo gautas KTU siųstas skundas dėl Kauno AVPK nutarimo atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl buvusio mokytojo L. N. galimo seksualinio priekabiavimo prie mokinių, nenustačius nusikalstamos veikos požymių ir nukentėjusių asmenų pareiškimų ar skundų, rašoma Prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Vakar, lapkričio 7 d., nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą panaikinusi Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausioji prokurorė Auksė Lipkevičienė paskyrė atlikti papildomą galimai padarytų nusikalstamų veikų aplinkybių tyrimą.

Skundą bei Kauno AVPK nutarimą nepradėti ikiteisminio tyrimo išnagrinėjusi Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausioji prokurorė priėmė sprendimą atlikti duomenų patikslinimą.

Vyriausioji prokurorė, susipažinusi su tyrimo medžiaga bei skundu, konstatavo, kad skunde nurodomos aplinkybės nebuvo pilnai ištirtos, nutarime nėra aptarti visi skundo argumentai, neapklausti tyrimui reikšmingos informacijos galintys turėti asmenys.

Vyriausiosis prokurorės sprendime pažymima, jog tik atlikus visus šiuos proceso veiksmus bei tinkamai įvertinus visus juose esančius duomenis ir išsprendusi baudžiamosios ir drausminės atsakomybės klausimą, bus galima priimti teisėtą ir pagrįstą procesinį sprendimą.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad tyrimas gimnazijoje pradėtas, gavus informaciją dėl galimo mokytojo seksualinio priekabiavimo prie mokinių. Teigiama, kad mokytojas neva pasikvietė dvi mokines į kavinę, su jomis nepadoriai kalbėjo apie lytinius santykius, dalinosi savo patirtimi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA