Baldų tendencijos: subtilus retro stilius, dėmesys tvarumui bei kilmės šaliai | Kas vyksta Kaune

Baldų tendencijos: subtilus retro stilius, dėmesys tvarumui bei kilmės šaliai

„Ease“ baldų salonas / R. Tenio nuotr.

Į ką atkreipiate dėmesį rinkdamiesi kietuosius ar minkštuosius baldus savo namams? Gamintojai ir pardavėjai pastebi, jog šiandien pirkėjai vertina ne tik išvaizdą ar funkcionalumus, bet ir vis daugiau dėmesio pradeda skirti tvarumo bei ilgaamžiškumo veiksniams. Anot „Ease“ baldų salonų tinklo atstovės, pirkėjams svarbu ir gaminių kilmės šalis, medžiagų natūralumas, galimybė restauruoti ar lengvai baldus atnaujinti namuose.

Grįžtančios mados ir žemiškos spalvos

Baldų salonų tinklo „Ease“ komunikacijos specialistės Gintarės Kriaučiūnaitės teigimu, ryškiausia tendencija baldų sektoriuje – natūralumas. Jis pirkėjus lydi tiek renkantis medžiagas, tiek jų spalvas.

„Pastarieji keleri metai daugelį mūsų, o kartu – ir dizainerius, privertė atsigręžti į namus, iš naujo įvertinti jų jaukumo svarbą. Atitinkamai, šiandien dominuoja žemiškos spalvos ir elementai, padedantys kurti ramybę bei pusiausvyrą. Tai – medis, akmuo, drobė, persipinantys su medaus, alyvuogių, natūralaus medžio ir akmens pilkumo atspalviais. Namų dekore gamtos elementai labai dažnai apipavidalinami stiklo, akmens pilkumo bei bronzos spalvų palete“, – tendencijas pristato „Ease“ baldų salonų tinklo atstovė.

Kalbant apie dizainą bei formas, į minkštųjų bei korpusinių baldų katalogus sugrįžo modernizmo stilius, išsiskiriantis užapvalintomis detalėmis bei meile medžiui.

„Mediniai, suapvalintais kampais, minkštumo iliuziją kuriantys ir vintažine forma išsiskiriantys baldai šiandien – vieni populiariausių. Minimalistinio stiliaus baldai su natūraliais faktūriniais audiniais suteikia galimybę namų erdves užpildyti naujai: plastiškai, meniškai, jaukiai“, –  sako G. Kriaučiūnaitė.

„Ease“ baldų salonas / R. Tenio nuotr.

Dėmesys tvarumui

Anot „Ease“ salonų konsultantų, vis daugiau dėmesio pirkėjai skiria ne tik spalvų ar detalių, bet ir pačių medžiagų natūralumui. Tokiu būdu perkami baldai tampa ne laikinais pirkiniais, o ilgaamžiais ir lengvai atkuriamais namų elementais.

„Siekiame, jog kliento įsigyti baldai gyvuotų ne vienerius metus. Atitinkamai rekomenduojame rinktis natūralių medžiagų, alyvos apdaila pasižyminčius korpusinius baldus. Alyvos apdaila ne tik atskleidžia medienos grožį, bet yra lengvai atnaujinama tiesiog namuose, draugiška gamtai. Įsigyjant kietuosius baldus mūsų salone iš karto siūlome pasirūpinti ir priežiūros priemonėmis, mylimą baldą leisiančioms prikelti naujam gyvenimui net ir prabėgus daugeliui metų nuo jo įsigijimo. Tokiu būdu klientas gali sutaupyti tiek laiko, tiek finansinių išteklius ir formuoti aplinkai draugiškus vartojimo įpročius“, – sako „Ease“ atstovė.

Renkantis audinius ar gobelenus minkštiesiems baldams, „Ease“ atstovė taip pat pataria atidžiai vertinti medžiagų kilmę, jų atsparumą, dėvėjimosi, priežiūros bei valymo savybes.

„Ease“ baldų salonas / R. Tenio nuotr.

Jau ir Kaune

Norintys iš arčiau susipažinti su natūralios kilmės, aukščiausios kokybės ir naujausias interjero tendencijas atitinkančiais baldais, tai padaryti gali naujajame „Ease“ baldų salone Kaune. Tai jau trečioji šio tinklo parduotuvė Lietuvoje, klientams siūlanti aukščiausios kokybės, ilgaamžiškus Lietuvos bei Skandinavijos gamintojų baldus ir interjero detales.

„Ease“ baldų salone klientai galės rinktis iš plataus asortimento spintų, lovų, kavos bei televizoriaus stalelių, konsolių ir kitų kietųjų baldų, sofų, pufų, krėslų  bei kitų minkštųjų baldų sprendimų.

„Salone lankytojai ras dviejų puikiai vertinamų Lietuvos gamintojų produkciją: „Baltics Furniture“ kietuosius korpusinius baldus bei „Soft Nord“ gamintojo minkštų baldų asortimentą. Taip pat – baldus iš visame pasaulyje pripažinimą pelniusio švedų gamintojo „Sits“ ir kitų“,  – sako salonų tinklo atstovė.

„Ease“ baldų salonas / R. Tenio nuotr.

Naujasis salonas įsikūrė tiek namus kuriančių ar atsinaujinti norinčių kauniečių, tiek interjero dizainerių pamėgtame „Holas. Namai interjerui Kaune“ komplekse, adresu Savanorių pr. 168. Salonas lankytojų laukia pirmadieniais-penktadieniais nuo 10 iki 19 val. ir šeštadieniais – nuo 10 iki 16 val.

Atidarymo proga, apsilankiusiųjų lauks specialus pasiūlymas – net 15 proc. nuolaida visiems baldams. Norint ja pasinaudoti, kasoje arba internetinėje parduotuvėje reikia panaudoti nuolaidos kodą: „EASE KAUNAS“.

Susipažinti su salonų asortimentu bei apsipirkti galima ir internetinėje svetainėje: https://www.easebaldai.lt/.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA