Automobilių stovėjimo vietas prie Šilainių daugiabučio teks užleisti neįgaliesiems | Kas vyksta Kaune

Automobilių stovėjimo vietas prie Šilainių daugiabučio teks užleisti neįgaliesiems

Neįgaliųjų parkavimo vietos

Po „Kas vyksta Kaune” publikacijos apie automobilių parkavimo problemą Žeimenos gatvėje, į redakciją kreipėsi ir Baltų prospekto gyventojas. Vyras teigė, kad bene visa daugiabučio stovėjimo aikštelė paskirta neįgaliesiems, nors negalios paliestų žmonių tarp kaimynų esą vos vienas.

Baltų pr. 165-uoju numeriu pažymėtame daugiabutyje gyvenantis kaunietis pergyvena, kad eiliniams, sveikata nesiskundžiantiems gyventojams namo kieme nebeliko vietos.

„45 butų name yra savivaldybės socialiniai būstai. Seniau neįgaliesiems buvo skirta 15 metrų parkavimo vietų, dabar skyrė dar papildomus 4 metrus. Mano žiniomis, daugiabutyje gyvena tik vienas neįgalus asmuo. Kur automobilius statyti kitiems gyventojams? Savivaldybės nuosavybė, tai ir tvarkosi kaip nori pagal save”, – apmaudą liejo vyras.

Savivaldybės socialinio būsto fondo sąrašo duomenimis, keturi Baltų pr. 165 name esantys butai turi socialinio būsto statusą, nors šis statusas savaime neleidžia spręsti apie daugiabutyje gyvenančių neįgaliųjų skaičių.

Tuo metu Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” teigė, kad neįgaliųjų transportui skirtos automobilių stovėjimo vietos prie Baltų pr. 165 namo įrengtos seniūnijos prašymu.

„Dėl tokios zonos įrengimo į Šilainių seniūnijos specialistus kreipėsi šiame name gyvenantis negalios paliestas daugiabučio gyventojas. Derinant stovėjimo vietą, sulaukta dar dviejų prašymų iš negalios paliestų žmonių dėl dviejų papildomų automobilių stovėjimo vietų įrengimo.

Į tokius prašymus reaguojame operatyviai ir kaimynus raginame būti supratingus. Šiomis parkavimo aikštelėmis taip pat naudojasi ne tik turintys judėjimo negalią, bet ir prižiūrintys nesavarankiškus artimuosius su sunkiu, vidutiniu ar lengvu neįgalumu. Šios vietos nėra asmeninės, jose automobilius gali statyti visi negalios paliesti žmonės, kaip numatyta kelių eismo taisyklėse”, – komentavo M. Matusevičius.

Jis atkreipė dėmesį ir į tai, kad Kauno kiemuose vis dar pastebima bešeimininkių automobilių problema, tačiau į klausimą, kur kitiems gyventojams statyti automobilius, neatsakė.

„Apleistos transporto priemonės užima vietą bendrojo naudojimo erdvėse, taip ją sumažindamos. Gyventojai, pastebėję nenaudojamus automobilius daugiabučio kieme ar kitoje viešoje erdvėje, gali pranešti telefonu 8 37 222 530 arba el. paštu viesosios.tvarkos.skyrius@kaunas.lt”, – priminė M. Matusevičius.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA