Griežta „Ryto“ fanų žinutė – plojantys A. Butkevičiui nebus laukiami | Kas vyksta Kaune

Griežta „Ryto“ fanų žinutė – plojantys A. Butkevičiui nebus laukiami atsakė žaliai baltų sirgaliai

G. Bitvinsko, DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Prieš sekmadienio Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ susitikimą, sostinės ekipos fanų klubas „B Tribūna“ pasidalijo kategoriška žinia. Sirgaliai teigia į savo tribūną nepriimsiantys tų, kurie nori plojimais sutikti buvusį „Ryto“, o dabar – Kauno komandos puolėją Arną Butkevičių.

„Tai bus, ko gero, kontroversiškiausias pastarojo laiko postas mūsų paskyroje, tačiau norime pasisakyti ne tik dėl jaučiamos pareigos, bet ir matydami visą sukurtą burbulą nuo pat perėjimo pradžios.

Mūsų visa bendruomenės veikla yra grįsta ideologija, kurioje „Ryto“ klubas ir JBR spalvos yra viskas. Ir joks žaidėjas niekada nebus aukščiau jų. Galime prisiminti anglų posakį, atėjusį iš futbolo: „Užrašas ant marškinėlių priekio yra svarbesnis už pavardę ant nugaros.“

Turbūt iškart supratote, kad visa tai apie Arno perėjimą. Visi žinojome, jog tai krepšininkas – profesionalas, puikiai atlikęs savo darbą Vilniuje, ką visada pabrėždavo komandos treneriai ar komandos draugai, tačiau neturintis didelių emocinių ryšių su „Ryto“ spalvomis.

Vis tik, nei skambių frazių apie klubą ar sirgalius nėra pasakyta, nei aktyvesnio bendravimo kaip su Mareku ar Antanu „B Tribūna“ nėra turėjusi. Pats perėjimas tikrai nebuvo netikėtas ar stebinantis, bet daug labiau stebino ir erzino, kas vyko po to.

Iš savo pusės norime pabrėžti, jog titulų gali būti kiek nori, o krepšininkas gali būti ypač geras, tačiau „lengvas ir savaime suprantamas sprendimas“ pereiti į didžiausio priešo stovyklą jokiais būdais nėra legendos statuso ar pagarbos vertas poelgis.

Istorijoje nė vienas „Žalgirio“ žaidėjas „Ryto“ fanų nebuvo sutiktas plojimais. Tai yra nepagarba kiekvienam fanui, atiduodančiam visą save šiam klubui. Iš mūsų to nebus. Kiekvienas gali turėti savo nuomonę ir išreikšti padėkas rinktinėje ar asmeniškai, tačiau mūsų sektoriuje plojimais norintys pasitikti Arną nebus laukiami.

Garbė buvo žaisti už „Rytą“, laimėti LKL ir būti brangiausiai apmokamu klubo žaidėju. Dabar Arnas bus sutiktas kaip ir visi „Žalgirio“ žaidėjai“, – penktadienį pirmoje dienos pusėje „Facebook“ puslapyje paskelbė „B Tribūna“.

Į šį pareiškimą netrukus sureagavo „Green White Boys“ (GWB), apžvelgę karštą trijų dienų „Žalgirio“ tvarkaraštį bei lengvai pasišaipę iš vilniečių ambicijų.

„Sekmadienis – kelionė į miestą, kuris nutolęs šviesmečiais nuo aukščiausio lygio krepšinio. Prieš graikų vidutiniokus ir klubu apsimetantį darinį laimėję vilniečiai tikisi pratęsti savo sėkmės istoriją. Bet mes juk žinome, kad taip nenutiks.

Žaidžia jie ir toliau NKL lygio arenoje ir džiaugiasi įspūdinga atmosfera su 2 tūkstančiais žmonių joje. Padarykime taip, kad žaliai baltų dainos, skanduotės, plojimai mūsų komandai ir Butkevičiui tame angarėlyje skambėtų garsiausiai“, – šiandien rašė GWB.

Primename, kad penktadienio vakarą išparduotoje „Žalgirio“ arenoje Kauno komandos laukia mūšis su Berlyno „Alba“, o sekmadienį – išvyką į sostinę, kur žaliai balti susitiks su „Rytu“. Šeštadienį jaunieji žalgiriečiai žais su Vilniaus „Ryto“ jaunimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA