Didelio masto policijos ir „Aro“ operacija: kratas atliko trijuose miestuose iškart | Kas vyksta Kaune

Didelio masto policijos ir „Aro“ operacija: kratas atliko trijuose miestuose iškart

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos prokuratūra vadovauja ikiteisminiam tyrimui dėl didelio kiekio neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Ikiteisminiame tyrime, kuris teisėsaugos pareigūnų jau buvo vykdomas ilgesnį laiko tarpą, ketvirtadienį atlikta plataus masto operacija. Skirtinguose miestuose – Jurbarke, Kaune bei Marijampolėje vykdytos kratos, kurių metu rastas 1 kilogramas kokaino ir buvo sulaikyti du įtariamieji – R. V. ir M. V., jau žinomi teisėsaugos pareigūnams.

Kaip skelbiama Kauno apygardos prokuratūros pranešime, kratas vykdė apie 50 Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnų.

Penktadienį Marijampolės apylinkės teismas dviem įtariamiesiems paskyrė kardomąsias priemones – R. V. skirtas suėmimas maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui, M. V. – dviejų mėnesių laikotarpiui. Šiuo metu intensyviai atliekami visi būtini ikiteisminio tyrimo ir proceso veiksmai.

Tyrimas vykdomas pagal Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., dėl disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Artimiausiu metu prokuratūra planuoja pateikti daugiau informacijos bei vaizdinės medžiagos, susijusios su šiuo ikiteisminiu tyrimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA