V. Adamkus švenčia gimtadienį: dėkojo už sveikinimus ir linkėjo Lietuvai ramybės | Kas vyksta Kaune

V. Adamkus švenčia gimtadienį: dėkojo už sveikinimus ir linkėjo Lietuvai ramybės

BNS / Ignas Jačauskas 2022/11/03 17:02
LRPK / R. Dačkaus nuotr.

96-ąjį gimtadienį pasitinkantis kadenciją baigęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus linki Lietuvai ramybės, geresnių gyvenimo sąlygų, taip pat tvirtai laikytis savo užsienio politikos linijos.

Trumpą susitikimą su žurnalistais ketvirtadienį surengęs prezidentas pabrėžė nenorintis per gimtadienį kalbėti nei apie šalies vidines problemas, nei apie Rusijos agresijos prieš Ukrainą aktualijas. Jis paragino visus „džiaugtis tuo, kas pasiekta“.

„Visiems aišku – norime džiaugtis laimėjimais, norime džiaugtis tuo, kas yra pasiekta. O kas yra bloga, tikiuosi, žvelgiant į ateitį, ištaisysime ir tai“, – kalbėjo V. Adamkus.

Jis šia proga dėkojo visiems jį sveikinantiems, taip pat palinkėjo Lietuvai ramybės ir geresnių gyvenimo sąlygų kiekvienam.

„Ramybės, pagerėjimo gyvenimo sąlygų Lietuvai ir tvirtai laikytis tarptautiniuose klausimuose, kuriuose dabar dalyvaujame ir laikomės, ir esame pavyzdys visoms kitoms valstybėms (…). Ačiū visai Lietuvai už sveikinimus, ir tiems, kurių negaliu pasiekti asmeniškai padėkoti – tikrai šilta, malonu matyti tiek daug puikių, nuoširdžių žmonių, linkinčių man gero, sveikatos“, – kalbėjo prezidentas.

Kadenciją baigęs šalies vadovas sako gimtadienį pasitinkantis neutraliai, o šalies politinį gyvenimą stebintis su viltimi ir norintis dar bent kelis metus matyti Lietuvos progresą.

„Aš gimtadienio proga esu neutralus. Tai yra natūralus procesas, per kurį visi pereiname, džiaugiamės, ką pasakėme, ką padarėme per tuos metus ir žiūrime į ateitį. Tai ir mano žvilgsnis į tai, kas mūsų vidiniame, politiniame gyvenime vyksta, žiūriu su tam tikru mažu rezervu, bet viltingai“, – kalbėjo V. Adamkus.

„Žiūriu su ta viltimi, kad norėčiau dar porą metų pamatyti Lietuvos progresą, Lietuvos žmonių gyvenimo gerėjimą, tuo pačiu pasidžiaugti, kad savo gyvenime mačiau sunkių dienų, teko pergyventi ir dalyvauti tame procese ir matyti šiandien padėtį jau stipriai pasikeitusią – jei ne idealią, tai tikrai pagerėjusią“, – tvirtino jis.

Pats V. Adamkus sako savo gimtadienį minėsiantis kukliai, tikisi pavakarieniauti su sutuoktine Alma. „Galbūt atsiras ir stiklas-kitas šampano. To turbūt užteks iš tos vietos pasiųsti visai Lietuvai didelį ačiū!“ – kalbėjo jis.

A. Adamkienė pastaruoju metu dėl sveikatos problemų buvo keliskart paguldyta į ligoninę, pastarąjį kartą – rugsėjo pabaigoje, įtariant koronavirusą. Šiuo metu ji gydosi namie, o V. Adamkus sako, kad jo žmona sparčiai sveiksta.

„Ačiū, gerai, sveiksta, buvo blogiau. Dabar turiu pripažinti, kad su malonumu stebiu jos pagerėjimą. Ir aš tikiuosi, kad vasarą matysime ją išėjus pasivaikščioti“, – sakė jis.

V. Adamkų gimtadienio proga sveikino prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė, pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis.

1926 m. lapkričio 3 d. Kaune gimęs V. Adamkus prezidento pareigas ėjo dvi kadencijas: 1998-2003 ir 2004-2009 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA