Sinoptikų prognozė savaitės pabaigai: saulė džiugins tik dalį Lietuvos | Kas vyksta Kaune

Sinoptikų prognozė savaitės pabaigai: saulė džiugins tik dalį Lietuvos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio dieną žemo slėgio lauko įtaka sumažės, slėgis pakils, todėl didesnėje šalies dalyje orai bus gražesni.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, diena bus debesuota su pragiedruliais, tačiau saulės spindulių skirtingiems regionams klius nevienodai. Daugiausia saulėtų valandų sulauks Klaipėdos, Telšių, Tauragės ir Marijampolės apskričių gyventojai, mažiausiai – Panevėžio, Utenos, Kauno ir Vilniaus apskritys, čia vietomis saulė visai nepasirodys.

Vietomis, didesnė tikimybė pietiniuose ir rytiniuose rajonuose, trumpai ir negausiai palis. Vėjas pūs iš vakarų, 4–9 m/s greičiu. Temperatūra kils iki 8–13 laipsnių. Vėsiausia diena bus ten kur debesys bus tankiausi, t. y. Kauno, Vilniaus, Utenos ir Panevėžio apskrityse, šilčiausia – Klaipėdos, Tauragės ir Marijampolės apylinkėse.

Penktadienio naktį didesnėje šalies dalyje debesys prasisklaidys, lietaus nenumatoma, vos debesys prasisklaidys, suskubs formuotis rūkas. Tankesni debesys telksis rytiniuose rajonuose, čia kai kur trumpai ir negausiai palis, taip pat ir rūko užimami plotai bus mažesni. Pūs nestiprus, besikeičiančios krypties vėjas. Temperatūra kris iki 1–6 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje daug kur numatomos 0–5 laipsnių šalčio šalnos.

Penktadienio dieną rūkai pakils ir suformuos pilkų debesų sluoksnį, tik po pietų debesys vietomis suplonės, pasirodys saulė. Iš tamsesnių debesų kai kur trumpai ir silpnai palynos. Vėjas pasisuks iš pietryčių ir pūs vis stipriau. Temperatūra nekils aukščiau 7–11 laipsnių, dėl stiproko vėjo bus žvarbu.

Šeštadienis daugelyje rajonų bus sausas, tik šeštadienio pavakare vakarinį šalies pakraštį pasieks atmosferos frontas, palis. Tiek naktį, tiek dieną pūs stiprus ir nemalonus pietryčių vėjas. Naktį vės iki 2–7, dieną šils iki 7–12 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA