Kauniečių „verslo planas“ neišdegė: didelį kiekį nelegalių prekių surado policija | Kas vyksta Kaune

Kauniečių „verslo planas“ neišdegė: didelį kiekį nelegalių prekių surado policija

Asociatyvi / Kauno apskrities VPK nuotr.

Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė užbaigė ikiteisminį tyrimą dėl disponavimo labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti.

Ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai. Tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaunietis D. P., turėdamas tikslą parduoti nelegalias medžiagas, savo namuose bei pagalbinėse patalpose laikė beveik penkis kilogramus kanapių, apie 2 kilogramus miltelių, kurių sudėtyje daugiau nei 300 gramų amfetamino ir apie 3 gramus kokaino. Kartu su juo veikęs nusikaltimo bendrininkas M. S. savo namuose Kaune taip pat laikė draudžiamas medžiagas – apie pusę kilogramo kanapių ir beveik 100 gramų kokaino, rašoma Lietuvos prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Šių metų kovo 9 dieną abu kauniečiai dalį narkotinių ir psichotropinių medžiagų (2 kilogramus kanapių ir beveik 2 gramus kokaino) automobiliu gabeno Kaune, kai juos patikrinimui sustabdė policijos pareigūnai ir šiuos kvaišalus surado.

Tą pačią dieną abiejų asmenų namuose vykdytų kratų metu rastos bei paimtos ir likusios narkotinės bei psichotropinės medžiagos. Iš viso jie neteisėtai disponavo daugiau nei 5-iais kilogramais kanapių, beveik 70 gramų kokaino ir daugiau nei 300 gramų amfetamino.

D. P. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti (Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalį). Už šią nusikalstamą veiką numatomas laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų. Tyrimui vadovavusi prokurorė, remdamasi surinktais faktiniais duomenimis, kreipėsi į teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo M. S. atžvilgiu – stacionaraus stebėjimo bendro stebėjimo sąlygomis specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA