„Citybee“ vairuotojams net už 0,01 promilės girtumą gresia milžiniška bauda | Kas vyksta Kaune

„Citybee“ vairuotojams net už 0,01 promilės girtumą gresia milžiniška bauda

„CityBee“ nuotr.

2012 metais Lietuvoje pradėjo veikti automobilių, dviračių ir elektrinių paspirtukų nuomos platforma „Citybee“. Pagal įmonės internetinėje svetainėje pateikiamus duomenis, jų paslaugomis naudojasi daugiau nei 800 tūkst. vartotojų Lietuvoje. Tačiau, parsisiuntę programėlę ir ėmę naudotis paslauga, vartotojai dažnai nesusipažįsta su įmonės taisyklėmis ir dėl to gali stipriai paploninti piniginę.

Kaip nurodoma oficialiai pateiktose platformos taisyklėse, „nuo Paskyros sukūrimo momento, kaip nurodyta Taisyklių III skyriuje, tarp Naudotojo ir Bendrovės susiklosto sutartiniai teisiniai santykiai, kuriuos reglamentuoja šių Taisyklių (įskaitant priedus) nuostatos, Bendrovės interneto svetainėje, Mobiliojoje programėlėje, Paskyroje pateikiama informacija, įskaitant Kainoraštį, Paslaugų įkainius ir kitas konkrečias Transporto priemonės rezervacijos sąlygas“.

Taip pat nurodoma, kad „prieš atlikdamas Transporto priemonės rezervaciją Naudotojas privalo susipažinti su Paslaugų įkainiais, Kainoraščiu ir kitomis rezervacijos sąlygomis. Naudotojui atlikus rezervaciją laikoma, kad Naudotojas susipažino su Paslaugų įkainiais, Kainoraščiu ir kitomis rezervacijos sąlygomis ir su jomis sutinka“.

Tad, jei ir neskaitėte galimų baudų ir pateiktų įkainių, gali būti, kad už tam tikrus pažeidimus teks susimokėti papildomai. Įmonė, savo oficialioje svetainėje pateikia baudų ir nuostolių atlyginimų kainoraštį.

Bene brangiausias pasivažinėjimas gresia tokiu atveju, jei už „Citybee“ nuomoto automobilio vairo sėsite bent kažkiek išgėrę alkoholio ar vartoję kitų svaigiųjų medžiagų. Už didesnį nei 0,00 promilių kiekį jums tektų susimokėti 2000 eurų baudą.

Kaip nurodoma įmonės taisyklėse, „už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio (viršijant 0,00 promilių), narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų (arba kai Jūs vartojote alkoholį ar kitas svaigiąsias medžiagas po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo, arba vengėt neblaivumo arba apsvaigimo patikrinimo (neblaivumas ir apsvaigimas suprantamas taip, kaip jis apibrėžiamas teisės aktuose). Jūs privalote sumokėti mums nurodyto dydžio baudą už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio (viršijant 0,00 promilių), narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir tais atvejais, kai Jūs perdavėte Transporto priemonę ar kitu būdu sudarėte galimybę ją vairuoti kitam asmeniui, apsvaigusiam nuo alkoholio (viršijant 0,00 promilių), narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, arba toks asmuo vengė neblaivumo ar apsvaigimo patikrinimo – 2000 Eur“.

Taip pat baudos skiriamos ir už kitokio pobūdžio taisyklių nesilaikymą. Baudos svyruoja nuo 50 iki 2000 eurų.

Baudos

Už automobilio perdavimą vairuoti, valdyti ar kitaip suteiktą galimybę naudotis automobiliu tretiesiems asmenims, neturintiems teisės valdyti automobilio (t.y., neturintiems galiojančio vairuotojo pažymėjimo) – 500 Eur.

Už automobilio palikimą (t.y., kelionės baigimą) ne programėlėje pažymėtose CityBee zonose Lietuvoje – 300 Eur.

Už automobilio palikimą (t.y., kelionės baigimą) ne programėlėje pažymėtose CityBee zonose ne Lietuvoje – 300 Eur (Jums papildomai reikės atlyginti visas mūsų patirtas transportavimo ir kitas papildomas išlaidas. Žr. Taisykles).

Už prarastus automobilio užvedimo raktus – 120 Eur, be to, Jums reikės atlyginti visus rakto įsigijimo bei programavimo kaštus (Žr. Taisykles).

Už automobilio išpurvinimą, reikalaujantį papildomo plovimo (be cheminio plovimo) – 60 Eur.

Už automobilio išpurvinimą, reikalaujantį papildomo plovimo (su cheminiu plovimu) – 100 Eur.

Už padangos apgadinimą, kai ji yra neremontuotina – 120 Eur.

Už rūkymą automobilio viduje – 70 Eur.

Už kuro pasisavinimą ar netinkamą kuro kortelės naudojimą – 300 Eur (kuro pasisavinimo atveju Jūs sumokėsite baudą ir taip pat atlyginsite pasisavinto kuro vertę).

Už pavojingą, chuliganišką ar neatsargų vairavimą – 300 Eur.

Už žinomai melagingą / nepagrįstą prašymą, pateiktą mokėjimo kortelę išleidusiam bankui grąžinti nuo mokėjimo kortelės nurašytas lėšas (angl., charge back) – 50 Eur.

Už automobilio palikimą (t.y., kelionės baigimą) tokios būklės, kai juo toliau nebegalima tęsti kelionės (pvz., bake mažiau kuro, nei užtektų iki artimiausios degalinės) – 70 Eur.

Įpylus ne tos rūšies kurą į automobilį, Jūs mums atlyginsite dėl to mūsų patirtų nuostolių sumą, neviršijančią 500 Eur. Žr. Taisykles.

Eismo įvykio metu dėl Jūsų kaltės sugadinus automobilį, Jūs mums atlyginsite dėl eismo įvykio mūsų patirtų nuostolių sumą, neviršijančią 500 Eur. Žr. Taisykles.

Visgi, jeigu automobilis bus apgadintas eismo įvykio metu, kurį Jūs (ar kitas asmuo, kuriam jūs sudarėte galimybę naudotis mūsų automobiliu) sukelsite neblaivus, sporto varžybose arba kitaip pažeisdami Taisykles, Jūs atlyginsite visus mūsų dėl to patirtus nuostolius. Žr. Taisykles.

Baudų ir papildomų mokesčių nurašymas

Įmonės svetainėje nurodoma, jog jie gali automatiškai nurašyti baudos ir (arba) papildomų mokesčių, nurodytų Kainoraštyje, sumą iš mokėjimo sąskaitos, susietos su Jūsų paskyra. Lėšos nuo mokėjimo sąskaitos nurašomos iškart po to, kai nustatomas pažeidimas, jis užfiksuojamas ir Jūs apie tai informuojamas (per Mobiliąją programėlę ar kitaip).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA