Padidintos policijos pajėgos Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis | Kas vyksta Kaune

Padidintos policijos pajėgos Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis

Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Lietuvos policija, siekdama užtikrinti viešąją tvarką ir padėti eismo dalyviams, sustiprins patruliavimą šalies keliuose, prie kapinių ir kt. viešosiose vietose bei vykdys prevencines priemones Visų šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienomis.

Atsižvelgdami į tai, kad transporto priemonių srautas tiek valstybinės, tiek krašto ir vietinės reikšmės keliuose suintensyvės. Policijos pareigūnai patruliuodami visoje šalyje tiek šviesiuoju, tiek tamsiuoju paros metu reguliuos eismą, pasirūpins, kad žmonės išvengtų transporto priemonių spūsčių, teiks pagalbą eismo dalyviams prie įvažiavimų į kapines. Motyvuotai pasirinktose vietose bus organizuojamos trumpalaikės policinės priemonės, blaivumo patikrinimai ir šiurkščių pažeidimų išaiškinimas.

Šiuo laikotarpiu važiavimo sąlygas lemia ne tik intensyvesnis eismas, bet ir prastas matomumas, slidi kelio danga, blogos oro sąlygos ir kt., todėl visiems eismo dalyviams keliuose reikia būti ypač atidiems ir atsargiems. Svarbiausia, susiplanuoti kelionę, kad nereiktų skubėti, numatyti maršrutą ir iš anksto patikrinti transporto priemonės būklę.

Informaciją apie laikinus eismo pokyčius dėl vykdomų darbų valstybinės reikšmės keliuose galima rasti interneto svetainėje. Joje skelbiama naudinga informacija apie eismo sąlygas (kelių eismo intensyvumas, oro sąlygos, eismo ribojimas ir pan.), rašoma Lietuvos kelių policijos tarnybos pranešime žiniasklaidai.

Patarimai pėstiesiems ir važiuojantiems dviračiu:

Per važiuojamąją kelio dalį galite eiti tik tada, kai esate visiškai įsitikinę savo saugumu.

Neužsiimkite jokiais pašaliniais darbais eidami per kelią.

Būkite matomi – atšvaitas, prožektorius, šviečiantis žibintas, ryškiaspalvė liemenė su šviesą atspindinčiais elementais tamsiuoju paros metu ir esant blogam matomumui yra privalomi einant kelkraščiu ar važiuojamosios kelio dalies kraštu.

Dviratis turi turėti tvarkingą stabdį, garso signalą. Dviračio gale turi būti raudonas šviesos atšvaitas arba raudonos šviesos žibintas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai, pritvirtinti prie ratų stipinų.

Važiuojant dviračiu važiuojamąja kelio dalimi, privaloma dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, gale – raudonos šviesos žibintas.

Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu (esant blogam matomumui), dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, dviračio gale – raudonos šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

Dviračio vairuotojas pėsčiųjų ir dviračių take, šaligatvyje, kelkraštyje privalo duoti kelią pėstiesiems, netrukdyti ir nekelti jiems pavojaus.

Patarimai vairuotojams:

Prieš vykdami į kelionę pasidomėkite važiavimo sąlygomis.

Iš anksto pasirūpinkite savo transporto priemonės technine būkle (padangos, šviesos prietaisai, stiklo valytuvai, jų plovimo skystis ir pan.). Turėkite transporto priemonėje avarinio sustojimo ženklą, gesintuvą (-us), pirmosios pagalbos rinkinį (-ius), ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, jos gali prireikti tamsiuoju paros metu (esant blogam matomumui), lanksčią vilktį, atsarginį ratą.

Prie transporto priemonės vairo sėskite tik būdami blaivūs. Prisiminkite, kad ir vairuotojas, ir keleiviai privalo segėti saugos diržus.

Vairuodami nesinaudokite mobiliojo ryšio priemonėmis, neturėdami laisvų rankų įrangos.

Atidžiai stebėkite kelio ženklus, eismo ribojimus, apylankas, kitas nuorodas, vykdykite policijos pareigūnų reikalavimus.

Važiuokite tik saugiu (ne leistinu) greičiu. Ypač dėmesingi būkite gyvenvietėse, gyvenamosiose zonose (namų kiemuose), prieš pėsčiųjų perėjas, privažiavimuose prie kapinių, išvažiuodami iš šalutinio kelio. Nelenkite neįsitikinę, kad tai daryti saugu, ypač važiuodami transporto priemonių kolonoje.

Lietuvos kelių policija intensyvaus eismo dienomis linki rimties ir susikaupimo keliuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA