A. Sabonis sukritikavo Vyriausybę: kai nereikia, tada vadina religijom | Kas vyksta Kaune

A. Sabonis sukritikavo Vyriausybę: kai nereikia, tada vadina religijom

Lrytas.lt 2022/10/28 18:58
A. Sabonis rinktinės treniruotėje Kaune / R. Tenio nuotr.

Legendinis Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis neigiamai sureagavo į Vyriausybės sprendimą neprisidėti prie galimybės Kauno „Žalgirio“ arenoje surengti 2022–2023 m. sezono Eurolygos finalo ketvertą.

Tai 57-erių buvęs ilgametis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas pareiškė penktadienį Kaune, kur jam buvo įteiktas Lietuvos sporto universiteto (LSU) garbės daktaro diplomas.

„Kai nereikia, tada vadina religijom. Kai laimima ar kas nors įvyksta, tada dažniausiai būna pilna valdžios atstovų, nesvarbu kurių“, – lrt.lt cituoja A. Sabonį. Anot buvusio krepšininko, tai yra puiki galimybė, kuria būtina pasinaudoti, mat vėliau tokių pasiūlymų gali ir nebebūti.

Primename, kad „Žalgiris“ sulaukė Eurolygos vadovų užklausų dėl galimybės rengti finalo ketvertą Kaune. Komandos vadovas Paulius Motiejūnas pateikė paraišką, tačiau pareiškė, kad tam reikėtų papildomo 1 mln. eurų, kurių „Žalgiris“ paprašė Vyriausybės.

Vis dėlto šią savaitę valstybė pareiškė, kad šalyje šiuo metu yra svarbesnių dalykų nei krepšinis. Anot P. Motiejūno, iš šio renginio uždirbtų ir pati valstybė.

„Esame pateikę paraišką organizuoti finalo ketvertą. Matome tai kaip verslo-sporto renginį ir prisimenant ankstesnius finalo ketvertus, tikėtumėmės sulaukti apie 10 tūkst. svečių. Kaunas neturi tiek viešbučių, tai čia ir visame Kauno rajone, ir Vilniuje viešbučiai būtų užimti.

Žmonės Lietuvoje gyventų mažiausiai keturias dienas ir, kaip skaičiuojame, išleistų mažiausiai 3,7 mln. eurų. Iš bilietų prognozuojama suma būtų apie 4 mln. eurų ir nors ši suma atitektų Eurolygai, mokesčiai liks Lietuvoje – mažiausiai 600 tūkst. eurų, o valstybės biudžetą papildytų ne mažiau 1,1 mln. eurų“, – spalio pradžioje dėstė P. Motiejūnas.

Eurolygos finalo ketvertas vyks kitų metų geugžę, o jo organizaotrius paaiškės artimiausiomis savaitėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA