Šalies keliais numatomas karinės technikos judėjimas | Kas vyksta Kaune

Šalies keliais numatomas karinės technikos judėjimas

Asociatyvi / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Spalio 28 dieną baigiasi Generolo Silvestro Žukausko poligone vykusios tarptautinės karinės pratybos „Geležinis vilkas 2022 II“.

Mokymuose Lietuvos kariuomenės Pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ priklausantys NATO Priešakinių pajėgų kovinė grupė ir Algirdo mechanizuotasis pėstininkų batalionas treniravosi atlikti gynybos ir puolimo operacijas, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime žiniasklaidai.

Be pėstininkų ir kovos mašinų manevrų pratybose didelis dėmesys buvo skiriamas ir artilerijos bei oro paramai, kovai su bepiločiais orlaiviais, civilių aplinkos imitavimui, psichologinėms operacijoms ir kitoms užduotims.

Pasibaigus mokymams spalio 28, 29 ir 30 dienomis numatomas karinės technikos kolonų judėjimas Ruklos kryptimi iš Pabradės per Molėtus ir Ukmergę bei per Maišiagalą ir Vievį – taip pratybų dalyviai iš Generolo Silvestro Žukausko poligono persikels į nuolatines dislokacijos vietas. Visas karinės technikos kolonas lydės Karo policija.

Pratybos „Geležinis vilkas“ kasmet organizuojamos pavasarį ir rudenį, jomis siekiama palaikyti Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ bei jai priklausančių batalionų kovinę parengtį. Iš viso šiose pratybose treniravosi beveik 3500 karių ir 700 karinės technikos vienetų iš dešimties NATO ir partnerių šalių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA