„Žalgiris“ sudegė kurtinančiame Belgrado pragare | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ sudegė kurtinančiame Belgrado pragare

Asociatyvi / „BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą iki kraštų užpildytoje Belgrado „Štark“ arenoje sužaistos Eurolygos 5-ojo turo rungtynės tarp vietos „Partizan“ (2-3) ir Kauno „Žalgirio“ (3-2) krepšininkų. Lemiamame kėlinyje taškas į tašką su šeimininkais kovęsi žalgiriečiai pritrūko kvapo ir ošiant serbų tribūnoms nusileido „Partizan“ rezultatu 87:76 (22:20, 14:24, 21:16, 19:27).

Rolandas Šmitas susitikimą pradėjo taikliu baudos metimu, tuomet dvitaškį pataikė Keenanas Evansas, bet varžovai šovė į priekį – 3:11. Keturis taškus iš eilės surinko R. Šmitas, po penkis taškus iš eilės tuomet pridėjo Lukas Lekavičius ir Arnas Butkevičius, dvitaškį įmetė Kevarriusas Hayesas, o kėlinį taikliu tolimu metimu užbaigė L. Lekavičius – 22:20.

Tritaškiu savo taškų sąskaitą atidarė ir Edgaras Ulanovas, iš toli taip pat pataikė K. Evansas, Laurynas Birutis įmetė dvitaškį (30:31), bet tada „Partizan“ spurtavo ir komandas skyrė dešimt taškų – 30:40. Kėlinio pabaigoje K. Hayesas įmetė dar du dvitaškius, o Tyleris Cavanaugh pelnė pirmuosius savo taškus – 36:44.

Po pertraukos K. Evansas įmetė tris baudų metimus, R. Šmitas pasižymėjo dar šešiais taškais, o keturis iš eilės įsirašė Ignas Brazdeikis – 49:54. Greitoje atakoje du taškus pelnė A. Butkevičius, K. Evansas tritaškiu išlygino rezultatą (54:54), E. Ulanovas pataikė iš po krepšio ir pridėjo baudos metimą, bet po trijų kėlinių vis dar teko vytis varžovus – 57:60.

Dviem lengvais taškais ir taikliu baudos metimus lemiamą ketvirtį atidarė I. Brazdeikis, T. Cavanaugh pakartojo lygiai tą patį, tačiau sužaidus pusę kėlinio varžovų pranašumas dar šiek tiek išaugo – 63:69. Dvitaškį su varžovo pražanga įmetė T. Cavanaugh, K. Evansas smeigė tritaškį ir surengė reidą po krepšiu, E. Ulanovas realizavo vieną baudos metimą, I. Brazdeikis pataikė iš toli, bet pergalės iškovoti tai neleido – 76:87.

„Žalgiris“: K. Evanas 16 (9 rez. perd.), R. Šmitas 11, I. Brazdeikis 10, T. Cavanaugh 8, L. Lekavičius 8, E. Ulanovas 7 (5 rez. perd.), K. Hayesas 7 (7 atk. kam.), A. Butkevičius 7, L. Birutis 2, T. Dimša 0, M. Kalnietis 0.

„Partizan“: K. Punteris 26, D. Exumas 11, M. Lessortas 10 (8 atk. kam.), J. Nunnally 10, Z. LeDay 10 (6 atk. kam.).

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA