Seimo komitetas pritarė NPD didinimui iki 625 eurų | Kas vyksta Kaune

Seimo komitetas pritarė NPD didinimui iki 625 eurų

BNS 2022/10/26 11:44
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį pritarė Vyriausybės siūlymui nuo 2023 metų sausio neapmokestinamųjų pajamų dydį padidinti apie 16 proc. iki 625 eurų.

Toks dydis būtų taikomas, jeigu gyventojo darbinės pajamos neviršys prognozuojamo kitų metų šalies vidutinio (VDU) darbo užmokesčio – 1926 eurų. Dabar jis siekia 1704 eurus.

Komiteto pirmininkas konservatorius Mykolas Majauskas tvirtino, kad padidinus NPD mažės darbo apmokestinimas, socialinė atskirtis, žmonės bus skatinami dirbti.

„Gavę papildomų pajamų žmonės galės patys apsispręsti, kur norės išleisti savo uždirbtus pinigus“, – posėdyje sakė M. Majauskas.

Finansų viceministrės Rūtos Bilkštytės teigimu, dėl didesnio NPD minimalią mėnesio algą, kurią siūloma didinti iki 840 eurų, gaunančių žmonių pajamos išaugs 83,55 euro. Uždirbančiųjų 1 tūkst. eurų pajamos padidėtų 21,9 euro, o nuo 1926 eurų – nedidėtų visai.

Komitetas trečiadienį susilaikė dėl socialdemokratų siūlymo suvienodinti NPD ir MMA. M. Majausko teigimu, „biudžeto rėmai neleidžia daryti tokių didelių žingsnių“.

„Tai geros valios siūlymas, tik tiek, kad jis kainuoja 714 mln. eurų Suprantame, kad tai geras noras, matyt, ta kryptimi ir reikėtų eiti, bet jeigu tai padarytume vienu žingsniu, būtų biudžetą išbalansuojantys netekimai“, – kalbėjo lomiteto pirmininkas.

Skaičiuojama, kad dėl NPD didinimo biudžetas neteks 164,3 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA