Kasdienybės garsai penkiose Kauno rajono seniūnijose tapo meno kūriniais | Kas vyksta Kaune

Kasdienybės garsai penkiose Kauno rajono seniūnijose tapo meno kūriniais

Samylų kultūros centro nuotr.

Net penkios audiovizualinės instaliacijos „Kaip skamba erdvės?“ pasklido po penkias Kauno rajono seniūnijas ir tapo vienos savaitės paroda. Samylų, Garliavos apylinkių, Linksmakalnio, Taurakiemio ir Rokų jaunimas pažymėjo „Lietuvos jaunimo metus“ unikaliai atskleisdamas savo požiūrį į įprastas vietas per garsą, paverčiant jį meno kūriniu.

Kauno rajono jaunimas kartu su profesionaliais menininkais Romantu Daugėla, Roberta Daugėlaitė ir Samylų kultūros centro komanda nėrė į kūrybines garso laboratorijas ieškodamas autentiškų garsų ir atsakymo „Kaip skamba erdvė, kurioje gyveni?“.

„Pakvietimas į projektą „Kaip skamba erdvės?“ labai suintrigavo dėl nežinomybės, ką gebėsime išgirsti ir patirti paieškose. Kartu su vietiniu jaunimu pavyko atrasti ypač įdomų būdą įprastuose kasdieniniuose garsuose įžvelgti muzikos, estetikos detales. Drauge su Romantu Daugėla dirbdami garso įrašų studijoje su gausiai surinkta audio takelių medžiaga atradome neįtikėtinų autentiškų motyvų, kurie klausytojams suteiks galimybę fantastiškai praplėsti vaizduotės ribas!“ – Samylų kultūros centro pranešime cituojama muzikantė R. Daugėlaitė.

Nuoširdumas, juokas, smalsumas lydėjo unikalių muzikos takelių kūrimą. Įamžintos 2022 m. vietovių garso istorijos. Kasdienybės garsai tapo meno kūriniais. „Nėra nieko prasmingiau, kuomet po kūrybinių laboratorijų dalyviai dėkoja už atradimus, patyrimus, naują pasaulio ir aplinkos matymo idėją!“ – džiaugiasi R. Daugėlaitė.

Instaliacija „Kaip skamba erdvės?“ pirmiausiai atgijo ir įgavo pavidalą Prienų jaunimo performansų vakare „Po grindim“, o Raseinių jaunimo centre atrado ir naujų spalvų. Sustiprėjusi instaliacija sugrįžo namo į Kauno rajoną ir kartu su muzikantais R. Daugėlaite, Giedriumi Balbieriumi, legendiniu pantomimos meistru Viačeslavu Čistovu-Jaseliūnu ir jaunimu rado atsakymą į klausimą „Kaip skamba Samylai, Garliavos apylinkės, Linksmakalnis, Taurakiemis, Rokai?“.

Atrastomis įžvalgomis jau 2023 m. bus dalinamasi Kauno rajono muziejuose ir ieškoma partnerių-festivalių. Audiovizualinė instaliacija „Kaip skamba erdvės?“ išdygs netikėtose vietose Kauno rajono savivaldybės ir Lietuvos kultūros tarybos finansuoto projekto dėka.

Daugiau informacijos apie audiovizualines instaliacijas rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA