Kaip sukurti namų jaukumą artėjant šalčiams? | Kas vyksta Kaune

Kaip sukurti namų jaukumą artėjant šalčiams?

Organizatorių nuotr.

Kai dienos vis labiau ir labiau šąla, langai pamažu traukiasi šerkšnu, o išėjus laukan kvėpavimas virsta tirštų garų kamuoliais, norisi vis daugiau laiko praleisti viduje. Juk svetainėje taip šilta, jauku, ir patogu. Kaip bebūtų, jei norime jaukiai gurkšnoti kakavą žiūrėdami mėgstamą serialą, neužtenka vien tai ir padaryti – perėjimas nuo rudens prie žiemos reikalauja šiek tiek pakeisti aplinką ir jaukiai padekoruoti namus.

Žvakių per daug nebūna!

Žvakės – vienas paprasčiausių būdų sukurti jaukią atmosferą svetainėje, miegamajame, vonioje ar bet kuriame kitame kambaryje. Jos ne tik atstoja šviesos ir šilumos šaltinį, tačiau gali tapti ir puikia interjero dizaino detale, mat šiandieną galime rinktis iš pačių įvairiausių formų, vaškų, spalvų ir kitų detalių.

Kaip bebūtų, rekomenduojame rinktis sojų vašką, mat šis išleidžia mažiau toksinų bei yra perdirbamas. Be to, toks vaškas yra tankesnis nei parafininis, tad jam sudegti reikia daugiau laiko.

Nepamirškime ir kvapo: dėl maksimalaus jaukumo ir pasiruošimo artėjančioms šventėms, patariama rinktis saldžių šventiškų kvapų žvakes: moliūgai, uogos, imbieriniai sausainiai. Negana to, pasirinkę žvakes ir kurdami jaukią prieblandą namuose, sutaupysite ir elektros!

Pagalvėlės ir pledai

Ko gero ne vienas sutiksime, kad vienas geriausių jausmų po ilgos darbo dienos yra susisukti į minkštą pledą ir kristi ant pagalvėlėmis nuklotos sofos. Serialas, puodelis arbatos ar kakavos bei minkštas pledas ir jūsų jaukus vakaras jau suplanuotas.

O kad kūno nesuvirpintų nė menkiausias pasiklydęs skersvėjis, rekomenduojame rinktis sparčiai populiarėjantį šerpų vilnos pledą. Pavadinimas kilęs iš Nepale gyvenančios etninės grupės šerpų – šis audinys gaminamas iš grynos medvilnės, sintetinio audinio (pvz. poliesterio) arba jų mišinio.

Tokia vilna primena avies, tačiau yra neabejotinai draugiškesnė gamtai ir gyvūnams, kainuoja pigiau nei tikra, tačiau šildo ne ką prasčiau. Jei jau renkatės tokį variantą, galite pritaikyti ir panašių atspalvių šerpų vilnos pagalvėles. Pasirinkę tokį jaukų ir vien pažvelgus šildantį dekorą pasijusite it tikroje Laplandijos trobelėje!

Kitos dekoracijos

Kad savo namų erdvei pridėtumėte dar daugiau jaukumo, pamąstykite ir apie smulkesnes dekoracijas, pavyzdžiui, statulėles, nuotraukų rėmelius, vazas, padėkliukus ir t.t. Kiekvienas mažas akcentas, net jei taip iš pradžių ir neatrodo, dalyvauja bendro interjero vaizdo visumoje – išėmus vieną elementą jaukumas išsyk sumažėtų.

O kad nereikėtų lėkti per skirtingas parduotuves ieškant jūsų vizijas atitinkančių daiktų, apsilankykite PEPCO internetinėje svetainėje arba fizinėje parduotuvėje. Ten rasite pačių įvairiausių namų interjero ir dekoro detalių įvairiausiems stiliams – tinkamiausius variantus atras tiek minimalistai, tiek klasikai.

Kad rinktis būtų dar lengviau, galite spustelėti ant kolekcijų skilties ir rinktis iš jau sudaryto stiliaus daiktų, dekoracijų ir kitų svarbiausių elementų. Neabejojame, kad nepasiklysite net ir tokiame plačiame asortimente!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA