A. Karalius: kodėl mes norime senamiestį išlyginti lyg vonios plyteles? | Kas vyksta Kaune

A. Karalius: kodėl mes norime senamiestį išlyginti lyg vonios plyteles?

TV laida 7 Kauno dienos 2022/10/24 15:06

Apie pagrindinę Kauno senamiesčio gatvę ir naujai suklotą grindinį. Nepadėjo nei Lietuvos respublikos įstatymai, nei vertingosios autentiškų akmenų savybės. Kauno savivaldybė džiaugiasi, gal bus patogiau mamoms su vežimėliais ir neįgaliesiems. Bet kodėl mes norime senamiestį išlyginti lyg vonios plyteles, o žiemą tai bus čiuožykla? – klausia architektas visuomenininkas Audrys Karalius.

„Juk senamiestis yra ne tam kad jis būtų visas išpoliruotas ir parketinis. O kas čia dėsis žiemą… Keisčiausia, kad tie patys žmonės po to važiuoja į visokias Portugalijas, Ispanijas ir Italijas, ir mėgaujasi senamiesčiais, kurie ir yra tas autentas. Senamiestis susideda iš daugybės dedamųjų, grindinys yra viena iš jų“ , – sako architektas A. Karalius.

„Kadangi Vilniaus gatvė – iš vakarų į rytus, tai čia būdavo žaismas, ryte ir vakare. Grindinys keisdavosi dienos bėgyje – jis buvo gyvas, o dabar galima sakyt, yra visiškai negyvas, kaip guminė moteris, tarsi kažkas panašaus į tikrą, bet ji nekelia jokių jausmų, o tai kiekvienam architektui tiesiog pjauna širdį“ , – priduria A. Karalius.

„7 Kauno dienos“ sekmadienį, 10 val., per „LRT Plius“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA