R. Jokubaitis įgarsino iš Kauno ištransliuotą signalą Eurolygos elitui: „Žalgiris“ šiais metais tikrai nejuokaus | Kas vyksta Kaune

R. Jokubaitis įgarsino iš Kauno ištransliuotą signalą Eurolygos elitui: „Žalgiris“ šiais metais tikrai nejuokaus

delfi.lt / Mindaugas Augustis 2022/10/21 09:08
Žalgiris - Barcelona / L. Žemgulio nuotr.

„Nebuvome verti pergalės, žaidėme prastai, neprilygome fiziškumu, strigome prieš gynybą besikeičiant dengiamaisiais. Galiausiai pabaigoje žaidėme taškas į tašką, o tokioje arenoje svečiams tai daryti sudėtinga“, – nesėkmę 72:73 išvykoje prieš Kauno „Žalgirį“ (2/2) komentavo „Barcelona“ (2/2) įžaidėjas iš Lietuvos Rokas Jokubaitis.

Į buvusios komandos krepšį 10 taškų sumetęs, 6 rezultatyvius perdavimus atlikęs ir 14 naudingumo balų sukaupęs 21-erių atakų organizatorius žaidė efektyviau tiek už Tomašą Satoransky, tiek už Nicolasą Laprovittolą.

„Barcelona“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius jaunuoju tautiečiu ketvirtadienį nusprendė pasitikėti ir lemiamu metu.

Po mačo R. Jokubaičio treneris nepliekė – kitaip nei kitų Ispanijos vicečempionų atstovų.

„Per dvi minutės pertraukėles nesugebėjau įtikinti komandos, kad prieš gynybą besikeičiant dengiamaisiais tik stovime ir žiūrime, kaip įvesti kamuolį Janui Vesely po krepšiu. Komanda buvo sustojusi, jokio kamuolio judėjimo. Rokas keliais prasiveržimais pagyvino situaciją“, – atsiliepė Š. Jasikevičius.

Vis dėlto rungtynių baigties Lietuvos rinktinės įžaidėjas nepakeitė.

Jo žodžiais, „Barcelona“ likimas turėtų parodyti stipriausiems Eurolygos klubams, ko galima tikėtis iš viešnagės Kaune.

– Antra iš eilės „Žalgirio“ pergalė vienu metimu panaikinamu taškų skirtumu – ar tai Kazio Maksvyčio komanda išmoko žaisti rungtynių pabaigas, ar „Barcelona“ kažką darė blogai? – buvo paklaustas R. Jokubaitis

– Net nežinau, turėjo kažkada ateiti tos pergalės, išplėštos rungtynių pabaigose. Europos čempionate vis nukentėdavome, bet tai jau reikia pamiršti. „Žalgiris“ šią savaitę abejas rungtynes žaidė tikrai gerai, namų sienos duoda pasitikėjimo. Ir Tomas Dimša, ir Arnas Butkevičius kokius metimus pataikė… Vien dėl to, kad leidome patikėti, jog gali mus nugalėti.

– Jaučiasi, kad „Žalgiris“ turi papildomos motyvacijos laimėti prieš „Barcą“?

– Faktas. Su „Barcelona“ du kartus žaidžiau Kaune ir abu pralaimėjau. Kai likus kelioms dienoms iki rungtynių visi bilietai jau būna išparduoti, žmonės tikrai užsivedę ir tai parodo aikštėje. O mes – nežinau… Ir praėjusiame sezone, ir dabar jie mus apstumdė, laimėjo kovą „po lenta“.

Treneris mus perspėjo ir tiesiogiai, ir kalbėdamas su žiniasklaida, kad nuvertinti „Žalgirio“ negalima, bandė tai įkalti į galvas. Negaliu kalbėti už visą komandą, bet gali būti, jog vis tiek jo neišgirdome. Man pačiam atrodo, kad nuvertinti varžovą, žaidžiantį sausakimšoje arenoje, nebūtų labai profesionalu. Bet „Žalgiris“ pergalės tikrai norėjo labiau.

– Priešpaskutinėje „Barcelona“ atakoje buvote įsiveržęs arčiau krepšio, bet atlikote perdavimą ties tritaškio linija Nikolai Kaliničiui. Kodėl nusprendėte nemesti pats?

– Matote, prieš mane stovėjo Rolandas Šmitas. Aš jį jau žinau, ne kartą esu gavęs „stogą“ per treniruotes. Aišku, galėjau bandyti, bet pamačiau kampe laisvą Kaliną, o tai – irgi neblogas variantas. Nežinau, kaip būtų pasibaigę, jei būčiau lipęs ant Rolando – spėju, nelabai gerai.

 

– Š. Jasikevičius prognozavo, kad „Žalgiris“ kovos dėl vietos atkrintamosiose varžybose, o kaip atrodo jums?

– Per pirmus keturis turus pamatėme, kad potencialas – didžiulis, su visais kovoja iki paskutinių sekundžių. Su tokiu fanų užnugariu „Žalgiris“ gali toli eiti. Visos elitinės komandos turėtų gauti signalą, kad „Žalgiris“ šiais metais tikrai nejuokaus.

„Žalgiris“ rungtyniavo be vienintelio Dovydo Giedraičio, „Barcelona“ trūko traumuotų Nikola Mirotičiaus, Kyle‘o Kurico ir Sergio Martinezo. Trečiame kėlinyje iš rikiuotės iškrito ir nuo Igno Brazdeikio alkūnės nukentėjęs Alexas Abrinesas.

Mačą stebėjo pilnutėlė „Žalgirio“ arena – 15,1 tūkst. žiūrovų.

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ namuose taip pat netikėtai įveikė tuomečius reguliaraus sezono lyderius 91:84. Tačiau bendras tarpusavio dvikovų rezultatų balansas – žymiai palankesnis „Barcai“, laimėjusiai 28 iš 35 susitikimų.

Primename, kad antradienį dvigubą Eurolygos savaitę „Barcelona“ pradėjo išvykoje 84:73 įveikdama Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), tuo metu „Žalgiris“ savoje tvirtovėje 68:65 atidarė pergalių sąskaitą prieš Bolonijos „Virtus“ (Italija).

Po savaitės kauniečių laukia vizitas pas Belgrado „Partizan“ (Serbija), katalonai namuose priims Milano „Olimpia“ (Italija).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA