Įnirtinga kova Kauno „Akropolyje“ išdygusiame bokso ringe ir kilnus lietuvių sprendimas | Kas vyksta Kaune

Įnirtinga kova Kauno „Akropolyje“ išdygusiame bokso ringe ir kilnus lietuvių sprendimas

/ L. Tolkaus nuotr.

Spalio 21d. Penktadienį 19.00 val., Kauno PPC „Akropolis“ įvyko tarptautinis draugiškas bokso mačas „United Punch“ Old Town Barbers taurei laimėti, kuriame savo jėgas surėmė dviejų šalių rinktinės – Lietuvos bokso rinktinė prieš Ukrainos bokso rinktinę. Nors galutinis rezultatas buvo 3:3, tačiau vieningu sprendimu nuspręsta taurę atiduoti svečiams iš Ukrainos.

Boksas – istoriškai laikomas džentelmenu sportu, nes turi gilias tradicijas, turtingą istoriją ir nepaisant fiziškos kovos ringe, kiekviena kova pasibaigia varžovų sveikinimais, apsikabinimais ir pozityviomis emocijomis vienas kito atžvilgiu.

Atsižvelgiant į susidariusią geopolitinę situaciją, Ukrainos sportininkams nėra daug galimybių siekti rezultatų, varžytis tarpusavyje, palaikyti savo sportinę formą. Renginio organizatorius Kauno bokso fedderacija, šiuo turnyru siekė ne tik prisidėti prie šių problemų sprendimo, bet priminti visuomenei apie nepaprastą situaciją ir skatinti tarpusavio ryšius, prisidedant prie pagalbos Ukrainos sportui.

Boksas pasaulio sporto padangėje išgyvena populiarumo augimą. Charizmatiški sportininkai, rinkodaros sprendimai turnyruose, nuomonės lyderių įsitraukimas sporto šaką išlaiko tarp populiariausių pasaulyje. Turnyro svečių, Ukrainos bokso tradicijos ypatingai gilios – išugdytas ne vienas pastarųjų dešimtmečių Pasaulio čempionas. Pastarieji turi didelę fanų bazę ir Lietuvoje.

Renginio metu, be sportinės varžybų dalies, planuota ir pramoginė, kurios metu ringe pasirodė žinomi Lietuvos vedėjai, savo kūrinius atliko Lietuvos muzikos scenos atstovai, pasirodė šokėjai.

Žiūrovai išvydo 10 kovų skirtingose svorio kategorijose. Po įnirtingų rungtynių paaiškėjo, jog abi komandos surinko vienodai taškų, tačiau pasitarus, renginio organizatoriai vieningai nutarė, jog „Old Town Barber“ įsteigta taurė ir kiti rėmėjų prizai turi atitekti svečiams iš Ukrainos.

Kauno PPC „Akropolis“ restoranų erdvė pasikeitė neatpažįstamai. Bokso šventės svečius pasitiko ne tik ringas, bet ir specialiai renginiui ruošiama garso ir šviesų technikos instaliacija, išskirtinės vietos kovoms stebėti ir netradicinė šiai erdvei atmosfera.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA