Į Kauną atvyko Š. Jasikevičius su komanda: įvertino pasikeitusį „Žalgirį“ | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atvyko Š. Jasikevičius su komanda: įvertino pasikeitusį „Žalgirį“

Lrytas.lt / Tomas Gustas 2022/10/19 20:25
/ G. Bitvinsko nuotr.

Kauno numylėtinis Šarūnas Jasikevičius sugrįžo į savo gimtinę. Tiesa, ketvirtadienį jis kovos gindamas ne vietinių mylimo Kauno „Žalgirio“ (1/2), o jau trečiuosius metus atstovaujamos „Barcelona“ (2/1) ekipos garbę.

Dvigubos Eurolygos savaitės antrųjų rungtynių išvykoje 46-erių strategas kartu su Roku Jokubaičiu bei kitais Katalonijos klubo lietuviais trečiadienį nusileido Karmėlavos oro uoste ir jau kitą dieną sieks iškovoti trečiąją pergalę šiame turnyre.

„Žalgiris“ šiemet žaidžia protingesnį krepšinį, suranda būdų kaip pastatyti varžovų komandas į nepatogias situacijas su savo skirtingais žaidėjais. Tikrai gerai atrodo. Manau, kad jie kovos dėl atkrintamųjų“, – kalbėjo į Kauną sugrįžęs Šaras.

Į Kauną Šaras sugrįžta geros nuotaikos – antradienį vykusiose Eurolygos dvikovoje kauniečio auklėtiniai išvykoje 84:73 pranoko Miuncheno „Bayern“ krepšininkus.

Vis dėlto „Barcelona“ ekipai naujas krepšinio sezonas kol kas nėra rožėmis klotas – Ispanijos vicečempionus šienauja traumų virusas, ekipai nepavyko iškovoti šalies krepšinio Supertaurės, o Eurolygos sezonas buvo pradėtas pralaimėjimu Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkams.

Ketvirtadienį į „Žalgirio“ areną Šaras, kaip „Barcelona“ treneris“, sugrįš trečiąjį kartą.

Iki tol abu kartai buvo skirtingi. Prieš dvejus metus Š. Jasikevičius iš Kauno išvyko su pergale (73:62), tačiau pernai Kauno ekipa Katalonijos krepšinio žvaigždynui buvo išrašiusi pralaimėjimą (84:91).

Š. Jasikevičius teigė nežinojęs, kad jo auklėtinis R. Jokubaitis yra naudingiausias „Barcelona“ žaidėjas Ispanijos krepšinio čempionate.

„Vakar? Apskritai? A, malonu, šaunuolis. Net nežinau jo statistikos, manau, kad net nėra svarbu žiūrėti į statistiką, nes rungtynių dar nėra daug sužaista“, – akcentavo Š.Jasikevičius.

„Žalgirio“ ir „Barcelona“ ekipų Eurolygos akistata Kaune vyks ketvirtadienį, 20 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Š. Jasikevičius / G. Bitvinsko nuotr.

Ar tie sugrįžimai į Kauną jums tokie pat svarbūs kaip ir anksčiau, ar su laiku jau tampa eiline išvyką?

Negali sakyti, kad tai eilinė išvyka, bet kai teko grįžti nemažai kartų – jau žinai tą jausmą. Tų nervukų yra visada. Malonu, smagu, daug darbų, nes visi nori pasimatyti, visi nori bilietų, neeilinė kelionė.

„Barcelona“ komandoje pasikeitė nemažai veidų, kiek toli komanda nuo savo tikrojo veido?

Komanda daugiau mažiau neseniai susirinko, bet iš kitos pusės – patyrę žaidėjai, jie turėję daug trenerių, tad lengviau prisitaiko prie sistemų. Jauniems žaidėjams galbūt sunkiau. Tokios pat problemos kaip ir kiekvienais metais.

Kiek R. Jokubaičio potencialas paaugo per vasarą?

Manau, kad su jaunais žaidėjais reikia kantrybės. Tokie dalykai kaip Europos čempionatas jam labai daug prideda, manau, kad į priekį turėjo paeiti tuo atžvilgiu.

Ar galima kažko pasisemti iš praėjusį sezoną pralaimėtų rungtynių Kaune?

Nemanau, skirtingas treneris, skirtinga situacija, daug laiko praėjo, nelabai mums buvo reikalinga tada buvo ta pergalė. Dabar reikia žaidėjams iš naujo išaiškinti, kad čia nėra praėjusių metų „Žalgiris“, jie atrodo tikrai geriau, kova visai kitokia.

Pastaruosius sezonus N. Mirotičius buvo pagrindinė „Barcelona“ puolimo ašis, kiek sunku treneriui kelis kartus pergrupuoti komandos žaidimo schemas?

Nėra lengva, bet čia nėra pirmas žaidėjas istorijoje, kuris yra traumuotas. Reikia prisitaikyti, tokios standartinės problemos, per kurias visi praeina.

Kiek įtakos gali turėti ekipų žaidimui faktas, kad viena komanda žais dvejas rungtynes namie iš eilės, o kita į dvikovą atvyks po skrydžio?

Visada taip būna, visada geriau, kai žaidi dvejas rungtynes namuose.

Kalbama, kad Eurolyga sustiprėjo, pastebite tai?

Sunku pasakyti, daug dalykų dar ant popieriaus, kai kurios komandos atrodo įspūdingai, bet varžybų daug, daug susideda dalykų.

Minėjote, kad „Žalgirio“ veidas šiemet kitoks. Kokiose pozicijose jie padarė žingsnelį į priekį?

Antroje, trečioje jie turi aukštų žaidėjų, komanda gali prisitaikyti prie varžovų, išreikštos rolės, kovingumas, turbūt jie pirmi pagal atkovotus kamuolius puolime.

Jūsų buvęs auklėtinis Rolandas Šmitas prisijungė prie „Žalgirio“. Ką jis duoda Kauno ekipai?

Gali žaisti per kelias pozicijas, jis yra kovotojas, manau, kad su laiku tik labiau pripras prie sistemos ir duos naudos.

Kiek užjaučiate K. Maksvytį, kuriam po Europos čempionato reikėjo persėsti nuo vienos kėdės prie kitos?

Gali užjausti kiek jį nori, bet jis pats pasirinko. Man būtų per sunku, jis pats tą pasirinko, bet aš jam nepavydžiu.

Darius Maskoliūnas paliko „Barcelona“ klubą, kaip šis momentas atrodo iš jūsų pusės?

Čia daugiau šeimos dalykai, juos reikia palikti šeimoje, daug neskelbsime, yra, kaip yra.

Ar nebuvo skaudu skaityti Nicko Calatheso pasisakymą, kad „Barcelona“ klube jam buvo per mažai laisvės?

Man už tai pinigus moka (šypsosi).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA