Dar negirdėtos skanduotės pakylėtas I. Brazdeikis turėjo netiesioginę žinutę S. Scariolo | Kas vyksta Kaune

Dar negirdėtos skanduotės pakylėtas I. Brazdeikis turėjo netiesioginę žinutę S. Scariolo

delfi.lt / Mindaugas Augustis 2022/10/19 08:39
Kauno Žalgiris - Bolonijos Virtus Segafredo / R. Tenio nuotr.

Aktyviausi Kauno „Žalgirio“ (1/2) gerbėjai skandavo ekipos naujoko Igno Brazdeikio pavardę, kuomet šis rungtynių pabaigoje kalė vinis į Bolonijos „Virtus“ (1/2) karstą.

„Žalgiris“ namuose įveikė seniai matytus svečius iš Italijos 68:65, o I. Brazdeikis tapo naudingiausiu dvikovos žaidėju.

Kaune gimęs, bet Kanadoje užaugęs 23-ejų krepšininkas surinko 14 taškų, 6 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus – pagal visus šiuos rodiklius jis buvo geriausias nugalėtojų gretose. Iš viso puolėjas, galintis žaisti ir gynėjo pozicijoje, užsitarnavo 18 naudingumo balų.

Būtent jo du rezultatyvūs antpuoliai paskutinę minutę nulėmė akistatos baigtį.

„Nejaučiau įtampos, man tai buvo tik dar viena ataka. Žaidžiu krepšinį kiekvieną dieną, taigi, bandau save nuteikti taip – o kas čia naujo? Manau, kad žaidžiu geriausiai, kai būnu agresyvus puolime, todėl norėjau tai išnaudoti siekdamas pergalės komandai, o kiti manimi pasitikėjo ir davė kamuolį“, – kaip visada pasitikėjimą savimi demonstravo „Žalgirio“ naujokas.

Pasitikėjimo jam turėjo pridėti ir aistruoliai.

Pirmą kartą Eurolygos namų rungtynes žaidęs Iggy liko sužavėtas atmosfera Nemuno saloje.

„Jaučiu, kad už šią pergalę likome skoloje sirgaliams – arena šįvakar buvo tarsi įsielektrinusi. Nuostabu, kartais negirdėdavau net pats savęs. Buvo labai smagu, ši pergalė – viena maloniausių mano karjeros akimirkų“, – sakė I. Brazdeikis.

Pamalonino ir metant paskutinius baudų metimus „Green White Boys“ užvesta skanduotė.

„Fantastiška, kad žaidžiu savo gimtajame mieste, o sirgaliai skanduoja mano pavardę. Tai man apskritai pirmas kartas, kai buvo skanduojama mano pavardė“, – šypsojosi I. Brazdeikis.

Įdomus sutapimas – savo metimais ketvirto kėlinio pabaigoje jis jau trečią kartą per du mėnesius panašiai patampė už ūsų Sergio Scariolo.

Rugpjūtį I. Brazdeikio dvitaškis atnešė Lietuvos rinktinei pergalę draugiškose rungtynėse su Ispanija Vilniuje, o rugsėjį pataisęs metimą Iggy išplėšė pratęsimą Europos čempionato aštuntfinalyje – tiesa, paskutiniai tąsyk vis dėlto juokėsi ispanai.

Tad įžymusis „Virtus“ ir Ispanijos rinktinės strategas jau spėjo įsidėmėti Senajame žemyne daugeliui dar menkai žinomą lietuvišką pavardę.

„S. Scariolo – puikus treneris, labai jį gerbiu. Bet aš visada sakau: geras puolimas pranoksta gerą gynybą“, – pakomentavo I. Brazdeikis.

Su tuo dar galima pasiginčyti: neabejotinai tai ir mėgins padaryti kitas „Žalgirio“ varžovas Eurolygoje – lietuviškoji „Barcelona“.

Ir pačiam I. Brazdeikiui daug kas – pradedant nuo trenerio Kazio Maksvyčio – turi nemažai pastabų dėl žaidimo abiejose aikštės pusėse.

Pats krepšininkas teigia jaučiantis progresą – tiek asmeninį, tiek komandos.

„Manau, kad dabar geriau pasirenku metimus, teisingiau nusprendžiu, kada pulti, o kada – ne. Aišku, Europos krepšinis – kitas žaidimas nei NBA, tad aš mokausi kiekvieną dieną.

Apskritai, mes vis dar nesame iki galo susižaidę, galėtume geriau pereiti iš gynybos į puolimą. Darome klaidų, bet tai – normalu. Neturėtume jų išsigąsti – reikia toliau stengtis palaikyti tempą ir ieškoti lengvų taškų“, – kalbėjo I. Brazdeikis.

„Žalgiris“ antradienį žaidė pajėgiausia sudėtimi, neminint dėl čiurnos operacijos šiame sezone dar nežaidusio Dovydo Giedraičio, „Virtus“ trūko traumuotų Tornikės Šengelijos ir Awudu Abasso.

Su legendiniu Italijos klubu, praeityje dukart laimėjusiu Eurolygą, bet 1999-ųjų finale kritusiu būtent prieš kauniečius, „Žalgiris“ susidūrė aštuntą kartą istorijoje – ir pirmąsyk per pastaruosius 15 metų. Lietuvos ekipa išlygino pergalių ir pralaimėjimų balansą – 4/4.

Tai buvo pirmosios Eurolygos rungtynės „Žalgirio“ arenoje šiame sezone ir kartu pirmoji dvikova, kurią ilgametis komandos kapitonas Paulius Jankūnas stebėjo iš tribūnų jau kaip Kauno klubo direktoriaus pavaduotojas.

Ta proga per rungtynių didžiąją pertrauką į arenos palubes buvo iškelti 13-u numeriu pažymėti marškinėliai, kuriuos 38-erių aukštaūgis vilkėjo 18 metų.

Iš „Žalgirio“ apyvartos taip pat yra išimti 5-as ir 11-as numeriai, priklausę atitinkamai Modestui Paulauskui ir Arvydui Saboniui, įamžinimo arenos palubėse yra susilaukę ir treneriai Vladas Garastas bei Jonas Kazlauskas.

P. Jankūno pagerbimo ceremonijai ruoštasi iš anksto – dėl to, pavyzdžiui, vasarą „Žalgirį“ papildęs naujokas Kevarriusas Hayesas negavo anksčiau jį karjeroje lydėjusio 13-o numerio.

Kitas Eurolygos turas Nemuno saloje laukia jau ketvirtadienį, kai Lietuvoje lankysis „Barcelona“ (Ispanija) su buvusiais žalgiriečiais Šarūnu Jasikevičiumi ir Roku Jokubaičiu.

„Virtus“ dvigubą Eurolygos savaitę tęs tą pačią dieną išvykoje susikaudama su Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA