Kauno rajone gimė 1000-asis kūdikis | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone gimė 1000-asis kūdikis

/Šeima su mažyle. Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Raudondvario pilyje trečiadienį užregistruotas 1000-asis šiais metais gimęs Kauno rajono kūdikis –Žemyna Šimelionytė. Mažylė gimė spalio 7 d.

Mergaitė yra Garliavos apylinkių seniūnijoje, Teleičių kaime gyvenančių Brigitos ir Karolio pirmagimė.

„Tikrai buvo staigmena. Iš pradžių buvo sunku patikėti, kad mūsų dukra tapo jubiliejiniu kūdikiu, bet matyt, taip buvo lemta. Dukrai vos pora savaičių, bet ji jau dabar garsiai apie save praneša“, – pasakojo mažylės mama.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime spaudai, jubiliejinis kūdikis išsiskiria ir savo vardu bei jo reikšme. Žemyna yra žemės deivė. „Dar prieš gimstant dukrai buvome pasiruošę gražių vardų sąrašą. Vyrui itin patiko Žemynos vardas, o gimus mažylei jau neturėjome abejonių dėl vardo“, – prisiminė B. Šimelionienė.

Brigita ir Karolis kilę iš Jurbarko, kur ir susipažino. Į Kauną jie atvyko studijuoti. Brigita studijavo Kauno technologijos universitete informacines technologijas, šioje srityje ir darbuojasi. Jos vyras dirba aviacijos įmonėje „FL Technics“. Pora kartu jau 10 metų, o santuokoje nuo 2020 metų.

Šeima Kauno rajone gyvena jau antrus metus. „Mes labai vertiname ramybę, privatumą, todėl žinojome, kad negyvensime kur nors miesto centre. Esame labai patenkinti savo namais, jau spėjome pasidomėti ir šalia esančiais darželiais“, – užsiminė mažylės tėtis Karolis.

Mergaitę ir jos tėvus pasveikino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė.

„Lai mažylė auga sveika ir laiminga, apsupta tėvų meilės. Linkiu jūsų šeimai tvirtai įleisti šaknis Kauno rajone“, – sveikindamas šeimą sakė V. Makūnas.

Meras Žemynos tėvams įteikė kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias mažylio gyvenimo akimirkas, ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA