Trečiasis elektros rinkos liberalizavimo etapas pratęsiamas – ką reikia žinoti vartotojams | Kas vyksta Kaune

Trečiasis elektros rinkos liberalizavimo etapas pratęsiamas – ką reikia žinoti vartotojams

Asociatyvi / ESO nuotr.

Įsigaliojus Elektros energetikos įstatymo pakeitimams, trečiasis elektros tiekimo rinkos liberalizavimo etapas pratęsiamas iki 2026 m. sausio 1 d. t.y., trims metams. Tai reiškia, kad buitiniai vartotojai, kurie per metus suvartoja iki 1000 kilovatvalandžių elektros energijos, iki to laiko gali gauti „Ignitis“ visuomeninio elektros energijos tiekimo paslaugą, o tie, kurie jau yra pasirinkę nepriklausomą tiekėją, gali likti nepriklausomo tiekimo klientais.

Kaip teigia „Ignitis“ privačių klientų padalinio vadovė Nerilė Mažeikienė, įstatymo pakeitimai iš esmės neturi įtakos tiems buitiniams vartotojams, kurie yra visuomeninio tiekimo klientai, nes jiems nesikeičia niekas. Jiems lieka galioti esama sutartis su visuomeniniu tiekėju. Tie, kas priklauso trečiajam elektros rinkos liberalizavimo etapui ir jau yra pasirinkę nepriklausomą tiekėją bei sudarę su juo sutartį, gali grįžti pas visuomeninį tiekėją, tačiau būtina apie sutarties nutraukimą informuoti nepriklausomą tiekėją, su kuriuo sudaryta sutartis ir nutraukti su juo sutartį, sutartyje numatytomis sąlygomis.

„Rekomenduojame neskubėti nutraukti sudarytų sutarčių, o palaukti lapkričio pabaigos, kai bus skelbiama, kokia visuomeninio tiekimo kaina įsigalios nuo 2023 m. sausio 1 d. Tuomet trečiojo etapo vartotojai lengviau galės įsivertinti ir palyginti sutartyje turimą nepriklausomo tiekimo kainą su visuomeninio tiekimo kaina, ir tuo remiantis priimti sau finansiškai palankiausią sprendimą. Juolab, kad atsisakyti nepriklausomo tiekimo ir grįžti į visuomeninį tiekimą visi trečiojo etapo klientai galės bet kuriuo metu iki 2025 m. pabaigos“, – sako N. Mažeikienė.

„Ignitis“ atstovė primena, kad visuomeninio tiekimo kaina nustatoma pusmečiui. O kokia visuomeninio tiekimo kaina bus nustatyta 2023 m. pirmam pusmečiui, paaiškės šių metų lapkričio pabaigoje, rašoma „Ignitis“ pranešime žiniasklaidai.

Buitiniams vartotojams, kurie priklauso trečiajam etapui ir jau yra sudarę sutartį su nepriklausomu tiekėju, svarbu atkreipti dėmesį, kad nutraukiant jau sudarytą nepriklausomo elektros tiekimo sutartį, ji nutraukiama sutartyje numatytomis sąlygomis. Taip pat svarbu žinoti, kad jeigu sutartyje yra keli objektai, iš visuomeninio tiekėjo gauti elektros energiją iki 2025 m. gruodžio 31 d. galite tik trečiajam liberalizavimo etapui priklausantiems pasirinktiems objektams.

Visi „Ignitis“ klientai, kurie priklauso trečiajam etapui ir yra sudarę nepriklausomo tiekimo sutartis, apie trečiojo liberalizavimo etapo pratęsimą bei galimus veiksmus bus informuojami asmeniškai iki lapkričio 15 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA