„Normalu, jei neramu“ rudenį: nemokamos konsultacijos patiriantiems emocinius sunkumus | Kas vyksta Kaune

„Normalu, jei neramu“ rudenį: nemokamos konsultacijos patiriantiems emocinius sunkumus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pasibaigusi vasara ir sugrįžusi vėsesnė bei tamsesnė rudens rutina neretai lemia ir pablogėjusią emocinę sveikatą. Jau trečiuosius metus iš eilės, gyventojus, išgyvenančius nerimą, įtampą, stresą ar kitus psichologinius sunkumus, apsilankyti nemokamose profesionalaus psichologo konsultacijose kviečia projektas „Normalu, jei neramu“. Nuo šio rudens projekte dirbantys psichologai pristato naujieną – galimybę organizuoti grupinius užsiėmimus miesto įmonėse bei įstaigose.

Į kovą su stresu ir nerimu

Projektas „Normalu, jei neramu“ kviesti kauniečius į nemokamas psichologo konsultacijas pradėjo prieš kiek daugiau nei trejus metus – visą pasaulį apėmusios pandemijos metu. Nors pagrindinis projekto tikslas buvo padėti gyventojams kovoti su karantino sukeltu nerimu, bėgant metams projekto svarba tik augo.

Šiandien visi su stresu ar kitais emociniais sunkumais susiduriantys Kauno gyventojai gali nemokamai apsilankyti šešiose individualiose profesionalaus psichologo konsultacijose.

„Pastebime, jog kasmet projekto „Normalu, jei neramu“ konsultacijos pritraukia vis daugiau kauniečių. Tai iliustruoja, jog gyventojai pradeda labiau rūpintis savo emocine sveikata, įvertina, jog pokalbis su psichologu gali efektyviai padėti atsikratyti nerimo, nemigos, streso ar kitų sunkumų sukeliamo krūvio mintims. Dėl šios priežasties šį rudenį nusprendėme dar labiau išplėsti teikiamų paslaugų spektrą. Nuo šiol, esant poreikiui, projekto psichologai konsultuos ne tik individualiai, bet galės atvykti ir į įmonių ar įstaigų biurus“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro psichologė Aistė Kulvietė.

Individualios konsultacijos ir grupiniai užsiėmimai

Individualios psichologo konsultacijos organizuojamos Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure bei kitose miesto vietose. Jose dalyvauti gali tiek suaugę, tiek įvairaus amžiaus vaikai bei poros ar šeimos, susiduriančios su santykių problemomis. Konsultacijoms nereikalingas gydytojo siuntimas, o jų metu užtikrinamas gyventojų anonimiškumas.

„Praėjusiais metais pristatėme galimybę apsilankyti grupiniuose užsiėmimuose. Jų metu dalyviai mokėsi valdyti užklupusį stresą bei nerimą. Užsiėmimai vyko streso valdymo, emocijų atpažinimo, konfliktų valdymo temomis, buvo organizuojamos savitarpio pagalbos grupės, psichologinės konsultacijos asmenų grupėms. Įsitikinus šių užsiėmimų nauda, šiemet suteikiame galimybę šiuos grupinius užsiėmimus organizuoti įstaigų patalpose – darbuotojams ar lankytojams. Tereikia susisiekti ir sutarti tinkamą laiką“, – teigia psichologė.

Grupinių užsiėmimų metu kauniečiai bus mokomi ir praktiškai išbandyti streso bei nerimo valdymo technikas, padėsiančias atsipalaiduoti ir valdyti įtampą kasdieniniame gyvenime.

Tiek gyvai, tiek nuotoliniu būdu

Individualias konsultacijas teikia bei grupinius užsiėmimus veda profesionalūs, ilgametę darbo patirtį sukaupę psichologai. Specialistai yra visuomet pasiruošę išklausyti, padėti spręsti kylančius sunkumus, atsakyti į rūpimus klausimus apie emocinę savijautą, santykius šeimoje, darbe, mokykloje ir kitur.

Tiek individualios, tiek grupinės psichologo paslaugos gali būti teikiamos gyvai arba nuotoliniu būdu.

Užsiregistruoti į nemokamas psichologo konsultacijas Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure (Vaidoto g. 115) galima telefonu +370 672 69 821 arba +370 603 81 413. Norint pasirinkti kitą vietą teikiamoms paslaugoms arba gauti informaciją apie šiuo metu vykstančius grupinius užsiėmimus bei į juos užsiregistruoti, skambinti reikėtų telefonu +37060940989.

Daugiau informacijos apie projektą „Normalu, jei neramu“ galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA