Teisėjus peikęs K. Maksvytis ant žaidėjų pykti negali: tikiuosi, namie laimėsime | Kas vyksta Kaune

Teisėjus peikęs K. Maksvytis ant žaidėjų pykti negali: tikiuosi, namie laimėsime

delfi.lt 2022/10/15 10:00
„BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

Per pirmas dvi naujojo Eurolygos sezono savaites Kauno „Žalgirio“ (0-2) krepšininkams nepavyko atidaryti savo pergalių sąskaitos.

Penktadienį Graikijoje 80:90 neatsilaikęs prieš Pirėjo „Olympiakos“ (2-0) pajėgas „Žalgiris“ liko vienu iš penkių šiemet dar nelaimėjusių turnyro klubų.

Po dvi nesėkmes iš eilės Eurolygos starte patyrė ir Valensijos „Basket“, Belgrado „Crvena Zvezda“, Miuncheno „Bayern“ bei Belgrado „Partizan“.

„Komanda buvo rungtynėse ir kovojo iki pat galo. Tai yra džiuginantis dalykas. Be abejo, praleisti 90 taškų yra per daug. Gynyboje buvo labai daug klaidų: tas pats Kostas Sloukas praeidavo į kairę pusę, Sašos Vezenkovo tritaškiai, anksti prisibauduodavome… Čia jau ir individualios gynybos, ne tik komandinės bėdos.

Komanda laikėsi rungtynėse, vis grįžinėjo, parodė charakterį – negaliu pykti, bet to neužtenka norint laimėti Eurolygoje, reikia daugiau kokybės. Žaidėjai rodo energiją, bet kartais ji eina per kraštus“, – pastebėjo treneris Kazys Maksvytis.

Paprašytas bendrai įvertinti auklėtinių pasirodymą pirmuose dviejuose turuose jis įžvelgė daugiau pozityvo nei negatyvo.

„Pozityvo yra nemažai, išskyrus tą, kad nepavyksta iškovoti pergalės. Ne pats lengviausias sezono pradžios tvarkaraštis. Tikiuosi, kad šiek tiek apsilaužėme pirmose rungtynėse ir namie pagaliau laimėsime“, – vylėsi strategas.

Specialistas pagyrė ir komandą į priekį vedusį bei 21 tašką sumetusį Igną Brazdeikį, nors ir turėjo jam pastabų dėl gynybinių veiksmų.

„Puolime jis ėmėsi iniciatyvos, agresyviai atakavo varžovų gynėjus. Bet gynyboje jam dar šiek tiek reiktų pasitempti“, – atkreipė dėmesį K. Maksvytis.

Paklaustas apie arbitrų darbą ir ketvirtame kėlinyje gautą techninę pražangą, „Žalgirio“ vairininkas, rungtynių metu skyręs jiems frazę „Vaikinai, šiandien dirbate tikrai blogai“, turėjo priekaištų.

„Atrodo, jokio kriminalo nedariau: prašiau teisėjų peržiūrėti epizodą, kai varžovai mostelėjo alkūne, o gavau techninę“, – krimtosi jis.

Kitą savaitę žaliai-balti žais dvejas rungtynes Kaune – antradienį su Bolonijos „Virtus“, o ketvirtadienį – su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

Primename, kad pirmame ture „Žalgiris“ apmaudžiai 83:84 nusileido Tel Avivo „Maccabi“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA