Iš „Eurovizijos“ dainų konkurso pasitraukia viena šalis: sieks sutaupyti pinigus sąskaitoms už elektrą | Kas vyksta Kaune

Iš „Eurovizijos“ dainų konkurso pasitraukia viena šalis: sieks sutaupyti pinigus sąskaitoms už elektrą

delfi.lt 2022/10/15 12:49
Asociatyvi / DELFI / D. Pipo nuotr.

Šiaurės Makedonija nedalyvaus kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkurse, nes siekia sutaupyti pinigų sąskaitoms už elektrą.

Šią naujieną šalies valstybinis transliuotojas paskelbė po to, kai paaiškėjo, kad „Eurovizija“ 2023 m. bus rengiama Liverpulyje.

„Dėl ekonomikos ir energetikos krizės bei didelių sąnaudų [Šiaurės] Makedonija nedalyvaus 2023 m. „Eurovizijoje“, kuri vyks gegužės mėnesį Liverpulyje, JK“, – rašoma pranešime.

Šalies valstybinis transliuotojas savo svetainėje paskelbtame pranešime išsamiai paaiškino, kad sprendimas buvo priimtas „atsižvelgiant į šalies piliečių interesus“.

„Sprendimas atitinka visuomenės interesus, atsižvelgiant į padidėjusias išlaidas dėl energijos krizės, kurios užima didelę dalį viešosioms paslaugoms skirto biudžeto“, – sakė jie.

Metro.co.uk teigiama, kad šalis sutaupys nesumokėjus „Eurovizijos“ registracijos mokesčio, kuris, kaip tikimasi, bus didesnis nei praėjusiais metais, kuris siekė 39 000 eurų.

Tai bus pirmas kartas, kai Šiaurės Makedonija nedalyvauja šiame konkurse po nepriklausomybės atgavimo.

Šalis tik kartą pateko tarp 10 geriausių, 2019 m. surinkusi 305 taškus užėmė septintąją vietą.

Pranešama, kad Šiaurės Makedonijos pasitraukimas iš konkurso „galioja šiemet“, todėl yra vilties, kad ji sugrįš į 2024 m. „Euroviziją“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA