Kaune prasidėjo 32-asis tarptautinis šokio festivalis „Aura“ | Kas vyksta Kaune

Kaune prasidėjo 32-asis tarptautinis šokio festivalis „Aura“

S. Baturos nuotr.

Trečiadienio vakarą Kauno kino centre „Romuva“ jau trisdešimt antrą kartą iškilmingai prasidėjo Tarptautinis šokio festivalis „Aura“. Atidarymo svečius fojė pasitiko menininkų Sakurako San ir Philo Vono duetas „Mudu“, padaręs jausmingą įžangą į muzikaliai teatrališką reginį salėje. Šokio ir muzikos teatras pavadinimu „Pradžia“ simboliškai paskelbė iki spalio 16 d. truksiančio festivalio startą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Ketvirtadienio vakarą festivalį pratęsė visame pasaulyje žinoma „Akram Khan“ šokio trupė, Kauno dramos teatro scenoje pristačiusi seniausio literatūrinio kūrinio „Gilgamešo epas“ interpretaciją. Žiūrovai scenoje išvydo ir ypač talentingą buvusį „Auros“ šokėją iš Filipinų Jasperą Narvaezą.

Spalio 14 d., 19 val., festivalio publika kviečiama pažinti šiuolaikinį Italijos šokį – šokio trupė „Ritmi Sotterranei“ sukurs magišką ir vizualų vakarą, kuriame apsireikš skliautus laikantis Titanas, sniego deivė Čionė ir vyks piktąsias dvasias atbaidantis ritualas. Ta pati festivalio diena tęsis vokiečių choreografo Ferenco Fehéro solo spektaklyje „Schiele“, įkvėptame šio dailininko paveikslo. Festivalio organizatoriai žada unikalų, išraiškingą ir fizinį teatrą, ypač rekomenduojamą Egono Schieles gerbėjams.

Spalio 15 d. Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos padalinys Laisvės alėjoje pavirs į stebuklų šalį, nes čia bus rodomas pripažintos choreografės Jasmin Vardimon (JK) šokio spektaklis vaikams ir suaugusiems su virtualios realybės akiniais. Publika panirs į magišką Alisos pasaulį, kur susipažins su daugybę pojūčių suteikiančiu nuotykiu.

Vakare festivalio svečiai rinksis į naujausią Kauno šokio teatro „Aura“ premjerą, įkvėptą nedaugeliui dar žinomos, Berlyne gyvenančios poetės ir dailininkės Aldonos Gustas. Choreografės Birutės Letukaitės spektaklio „(M)eilės (m)eilėse“ šokėjai, gyvai akompanuojant naujų idėjų kameriniam orkestrui „Niko“, gvildens menininkės gyvenimą ir kūrybą, jautriai užgaudami kiekvienam žmogui aktualias temas.

Šiemet festivalyje – ir vengrų spektaklis nuogiems žiūrovams „Letmec_Natur“. Spalio 15 d., 22 val., Kauno dramos teatre įvyks unikali ir intymi patirtis, kurioje tiek atlikėjai, tiek žiūrovai ir net aptarnaujantis personalas bus nuogi. Spektaklio choreografė Márta Ladjánszki tiki, kad žmonių skirtingumas daro gyvenimą turtingesnį, todėl drąsina kasdien be gėdos švęsti savo kūną. Festivalio publika tikriausiai idėjai pritaria, nes į šį spektaklį bilietai jau išpirkti.

Jau daug metų „Auros“ festivalis tęsia tradiciją organizuoti šokio ekskursijas, tad spalio 16 d., 12 ir 14 val., „Aura“ ir nepriklausoma iniciatyva „Ekskursas“ ragina atvykti į Kauno savivaldybę. Apie šio pastato architektūrą pasakojantis gidas vedžios labirintais, kuriuose publika susidurs su humoro nestokojančiais spektaklio „Kitas klausimas“ šokėjais, įkūnijančiais šaržuojamus valdininkus.

Festivalio finalas laukia spalio 16 d., 19 val. Vakaro metu ypatingas „Aura 32“ spektaklis – vienos žinomiausių pasaulio šokių trupių iš Izraelio „Kibbutz“ pasirodymas „Prieglobstis“. Choreografas Rami Be’er kviečia dalyvauti kelionėje užmezgant ryšį su savimi: scenoje techniškai stiprūs šokėjai ir dinamiškas jautrumas bei šiandienos kontekstui aktuali bėgančiųjų nuo karo tema. Tai garsiausiuose teatruose ir festivaliuose šokanti trupė, kurią, anot organizatorių, bent kartą gyvenime turėtų pamatyti kiekvienas.

Festivalio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA