Domeikavoje užvirė intensyvūs darbai: rekonstruos Neries gatvę, sutvarkys pėsčiųjų takus | Kas vyksta Kaune

Domeikavoje užvirė intensyvūs darbai: rekonstruos Neries gatvę, sutvarkys pėsčiųjų takus

Neries gatvė Domeikavoje / KRS nuotr.

Domeikavoje, tankiai apgyvendintoje Neries gatvėje šiuo metu verda intensyvūs darbai: keičiami vandentiekio tinklai, įvadai, renovuojami buitinių nuotekų tinklai. Kai tik specialistai baigs šiuos darbus, prasidės gatvės asfaltavimas.

„Gatvės būklė buvo labai prasta, todėl ją rekonstruoti buvo būtina. Vos tik prasidėjo darbai, paaiškėjo, kad ir vandentiekio, ir šiluminė trasa yra avarinės būklės, tad rekonstrukcijos metu bus ne tik sutvarkyta kelio danga, bet ir vandentiekio, šilumos tinklai“, – pasakojo Domeikavos seniūnė Lina Mišeikienė.

Rangovai rekonstruos gatvę, sutvarkys pėsčiųjų takus, įrengs lietaus surinkimo sistemą, automobilių stovėjimo aikšteles. Taip pat planuojama perkelti elektros liniją, kuri patenka į remontuojamos gatvės darbų zoną. Kabeliai bus iškelti už kelio ribų, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Dėl papildomų darbų kelininkams Domeikavoje teks darbuotis gerokai ilgai, tačiau anot Domeikavos kaimo bendruomenės pirmininkės Rūtos Butkuvienės, gyventojai šią žinią priėmė labai ramiai.

„Informavome gyventojus, kodėl darbų terminai pailgėjo, paaiškinome, kokiais etapais jie bus atliekami. Jeigu jiems kas neaišku, atsakome į visus klausimus. Žmonės tolerantiški, nes žino, jog tai laikini nepatogumai“, – pabrėžė pirmininkė.

Kad gyventojams būtų patogiau grįžti į namus, darbai suskirstyti į keturis etapus, jog tvarkant vieną dalį gatvės, kita – žmonės saugiai galėtų judėti. Be to, šalia gyvenamųjų namų rangovai įrengė papildomą automobilių statymo aikštelę, kurioje domeikaviškiai gali parkuoti savo transporto priemones, taip pat padarė laikinus ir patogius įėjimus, kuriais žmonės saugiai gali patekti į daugiabučius.

Darbus planuojama baigti 2023 m. rugpjūčio mėnesį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA