Unikali galimybė aštuoniolikmečiams: laimėkite nemokamą kelionę traukiniais po Europą | Kas vyksta Kaune

Unikali galimybė aštuoniolikmečiams: laimėkite nemokamą kelionę traukiniais po Europą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Europos Komisija kviečia 18 metų jaunuolius iš visų „Erasmus+“ programos šalių dalyvauti konkurse ir laimėti nemokamą kelionę traukiniais po pasirinktas Europos šalis. Registracija prasideda šiandien, spalio 11 dieną, 13 valandą Lietuvos laiku.

„DiscoverEU“ – tai programos „Erasmus+“ veiksmas, suteikiantis galimybę per mokymosi patirtį geriau pažinti Europą. Kadangi pagrindinė transporto priemonė bus traukinys (salų ar atokių regionų gyventojams taikomos išimtys), prieš akis atsivers kvapą gniaužiantis Europos kraštovaizdis ir jos miestų bei miestelių įvairovė.

Paraiškas galima teikti dviem paraiškų priėmimo etapais, kurie vyksta kasmet. Laimingiesiems paraiškų teikėjams skiriami kelionės bilietai, rašoma Europos jaunimo portale.

Aštuoniolikmečiams Europos Sąjungos arba vienos iš programos „Erasmus+“ asocijuotųjų trečiųjų valstybių – Islandijos, Lichtenšteino, Norvegijos, Serbijos, Šiaurės Makedonijos ir Turkijos – gyventojams „DiscoverEU“ suteikia galimybę pakeliauti ir pamatyti, kokia įvairi yra Europa, sužinoti apie jos kultūros paveldą ir istoriją ir susipažinti su žmonėmis iš viso žemyno.

Nuo pirmojo paraiškų teikimo etapo 2018 m. birželio mėn. kelionės bilietai skirti daugiau kaip 165 000 jaunuolių. Naujas etapas vyks nuo 2022 m. spalio 11 d. (antradienio) 12.00 val. (Vidurio Europos vasaros laiku) iki 2022 m. spalio 25 d. (antradienio) 12.00 val. (Vidurio Europos vasaros laiku).

Dalyvauti gali jaunuoliai, kurie:

Yra gimę laikotarpiu nuo 2004 m. sausio 1 d. (imtinai) iki 2004 m. gruodžio 31 d. (imtinai);

Pildydami internetinę paraiškos formą teisingai nurodo asmens tapatybės kortelės, paso arba teisėto gyventojo kortelės numerį;

Yra vienos iš toliau nurodytų šalių piliečiai arba ilgalaikiai teisėti gyventojai:

– vienos iš Europos Sąjungos valstybių narių, įskaitant užjūrio šalis ir teritorijas (UŠT), arba

– vienos iš programos „Erasmus+“ asocijuotųjų trečiųjų valstybių: Islandijos, Lichtenšteino, Norvegijos, Serbijos, Šiaurės Makedonijos arba Turkijos.

Atrinktieji galėsi vykti į ne trumpesnę kaip 1 dienos ir ne ilgesnę kaip 30 dienų kelionę laikotarpiu nuo 2023 m. kovo 1 d. iki 2024 m. vasario 29 d.

Daugiau informacijos apie projektą čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA