Iki gruodžio mėnesio Kauno rajono gyventojų lauks net 416 nemokamų treniruočių | Kas vyksta Kaune

Iki gruodžio mėnesio Kauno rajono gyventojų lauks net 416 nemokamų treniruočių

Organizatorių nuotr.

Net ir vėstant orams Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras gyventojus skatina išlikti aktyvius ir kviečia prisijungti prie nemokamų, profesionalių trenerių vedamų sporto užsiėmimų. Treniruotės vyks 26 Kauno rajono bendruomenėse, o prisijungti prie jų galės ir gyventojai iš aplinkinių miestų bei miestelių. Užsiėmimai organizuojami Kauno rajono seniūnijų, mokyklų, bendruomenės centrų, laisvalaikio salių suteiktose uždarose patalpose.

Nemokamų sporto užsiėmimų programa suplanuota nuo spalio 10 iki gruodžio 16 d. Per šį laikotarpį gyventojų lauks net 416 skirtingų užsiėmimų.

Keturi skirtingi treniruočių tipai

Nuo spalio mėnesio Kauno rajono gyventojai kviečiami išbandyti ir lankyti net keturias skirtingas treniruočių rūšis – pilatesą, jogą, zumbą ir funkcines treniruotes.

„Pilateso treniruočių metu gyventojai gali pagerinti kūno lankstumą bei sąnarių mobilumą, sustiprinti viso kūno raumenis, sumažinti nugaros skausmus. Užsiėmimų metu didelis dėmesys skiriamas ir laikysenos gerinimui. Tuo tarpu jogos užsiėmimų metu lavinama pusiausvyra, gerinamas lankstumas. Jogos praktikos teikia naudą ne tik kūnui, bet ir protui. Lankant jogą, ilgainiui mažėja stresas, nuovargis, gerėja miego kokybė, atsiranda daugiau energijos“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistas Dovydas Švėgžda.

Taip pat gyventojai kviečiami apsilankyti ir zumbos treniruotėse, kur smagi mankšta bus derinama su šokiu.

„Zumba skirta širdies veiklai gerinti, raumenims stiprinti, kūno svoriui subalansuoti. Ji tinka norintiems padailinti kūno linijas, pasikrauti energijos ir geros nuotaikos. Ši treniruotė tinka bet kokio amžiaus ir fizinio pajėgumo žmonėms“, – sako visuomenės sveikatos specialistas.

Nemokamos treniruotės / Organizatorių nuotr.

Norintys sustiprinti atskiras raumenų grupes, kviečiami atrasti ir funkcines treniruotes.

„Funkcinių treniruočių metu kasdieniniai žmogaus judesiai sujungiami į vieną visumą, o tokiu būdu gerinama viso kūno fizinė būklė“, – sako D. Švėgžda.

Kauno rajono gyventojams – nemokamai

„Džiugu, kad Kauno rajono bendruomenės aktyviai ir noriai įsijungia i fizinio aktyvumo veiklas ir kitas sveikatingumo priemones, ir šis sveikatingumo virusas visame Kauno rajone plinta labai greitai. Džiaugiamės vis labiau gerėjančia Kauno rajono infrastruktūra, parkais, dviračių takais, rekreacinėmis zonomis, kurie tampa vis didesniu traukos centru ir visų mūsų pasididžiavimu. Vykdomos treniruotės – tai tęstiniai darbai ir vykdydami šią veiklą, kaip ir visas kitas veiklas, siekiame būti pavyzdžiu kitoms įstaigoms ir būti priekyje“, – teigia Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys.

Visos treniruotės Kauno rajono gyventojams organizuojamos nemokamai. Registracija į treniruotes nevykdoma, todėl galima prisijungti gyventojams tinkamu metu. Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras rekomenduoja pratimus atlikti pagal savo galimybes, o atsiradus bet kokiems nemaloniems pojūčiams – kreiptis į trenerį.

Treniruočių grafiką bei veiklų vietas galima rasti Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro svetainėje bei visuomenės sveikatos biuro „Facebook“ paskyroje.

Kilus klausimas, daugiau informacijos suteiks Kauno rajono visuomenės sveikatos  biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistas Dovydas Švėgžda, telefonu +37067804273 arba el. paštu dovydas.svegzda@kaunorvsb.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA