Iki kapitalinės Nemuno žiedo rekonstrukcijos beliko keli posūkiai | Kas vyksta Kaune

Iki kapitalinės Nemuno žiedo rekonstrukcijos beliko keli posūkiai

Asociatyvi / E. Babelio nuotr.

Ketvirtadienį Kauno rajone įsikūrusiame Kačerginės Nemuno žiede susirinko valdžios bei techninio sporto federacijų atstovai. Čia aptarti artėjantys žiedo trasos atnaujinimo darbai.

Kaip pažymima Lietuvos techninio sporto federacijų asociacijos (LTSFA) pranešime, susirinkime dalyvavo LR prezidento patarėjas Paulius Baltokas, švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas, susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas, Lietuvos sporto centro vadovas Linas Tubelis, LTSFA prezidentas Karolis Ramoška, Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius ir Lietuvos motociklų sporto federacijos atstovai Adomas Dautartas ir Jaroslavas Buinauskas.

ŠMSM viceministras L. Obcarskas pristatė, kokie namų darbai jau yra padaryti, dar kartą pabrėžė, kad trasoje ilgus metus gyvenusi moteris jau yra išsikrausčiusi ir turtas perduotas valstybei. Viceministras taip pat pristatė trasos įveiklinimo galimybes po rekonstrukcijos ir šiuo metu esamą trasos užimtumą. Po rekonstrukcijos darbų trasa prioriteto tvarka išliks aukšto meistriškumo sporto treniruotėms ir renginiams, tačiau darbo dienomis bei šaltuoju metų laiku būtų vykdomi visuomenės ir pareigūnų su spec. transportu mokymai.

Viceministro teigimu, rekonstrukciją siekiama pradėti kiek įmanoma greičiau, atsižvelgiant į tai, kaip sparčiai projektą vykdyti leis įstatymai bei teisiniai reguliavimai.

M. Tarnauskas taip pat pabrėžė, kad trasą mato kaip prioritetinę, kuri turi būti atnaujinta ir pritaikyta aukšto meistriškumo sportui, o Susisiekimo ministerija ieškos galimybių prisidėti neužmirštant saugaus eismo temos. Viceministras pasiūlė pasirašyti memorandumą tarp visų suinteresuotų pusių ir taip įtvirtinti savo tikslus raštu, kad tai neliktų tik kalbos ir būtų dokumentas, kuriuo visos šalys įsipareigotų dalyvauti šiame procese.

P. Baltokas, kuris nuo pat pradžių aktyviai dalyvauja susitikimuose dėl trasos atnaujinimo pabrėžė, kad džiugina bendras valdžios institucijų susitelkimas spręsti įsisenėjusią problemą. Prezidentūra palaiko iniciatyvą rekonstruoti šią trasą.

Kauno rajono savivaldybės vicemeras P. Visockas Nemuno žiedą mato kaip labai perspektyvią ir patikino, kad rajono savivaldybė tikrai prisidėtų prie atnaujinimo darbų, tačiau paragino kiek įmanoma skubiau informuoti apie lėšų poreikį, kad taryba galėtų nuspręsti, kokia suma gali prisidėti. Memorandumo idėją P. Visockas taip pat labai palaikė.

LTSFA prezidentas dar kartą pabrėžė, kad rekonstruota trasa atneš žymiai didesnę naudą tiek valstybei, tiek Kauno rajono savivaldybei, kadangi vyks daug ir didelio masto renginių, kurie pritrauks gausų dalyvių ir žiūrovų skaičių.

Taip pat jau yra kalbėta su pareigūnais, kurie atnaujintoje trasoje nuolatos vykdytų mokymus taip įveiklindami trasą ir sporto bendruomenę, kuri galėtų dalintis sukaupta patirtimi ir padėti pareigūnams lavinti vairavimo įgūdžius įvairiomis sąlygomis. Trasoje taip pat vyktų ir visuomenės mokymai, kur vairuotojai galėtų tobulinti savo įgūdžius kartu su profesionalų pagalba, tiek žiemą, tiek šiltuoju sezonu nuosavais automobiliais.

Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas E. Janavičius susirinkusius pakvietė pasivaikščioti po trasą ir supažindino su jos esama būkle, papasakojo ir parodė, kur ir kodėl reikalingi nauji posūkiai, saugumo zonos ir elektros tinklų stulpų iškėlimas iš trasos.

Lietuvos motociklų sporto federacijos atstovas A. Dautartas papasakojo, kodėl dabartinė trasa yra labai pavojinga motociklininkams, kokie ir kuriose trasos vietose vyksta įvykiai, kuriuose susižaloja profesionalūs sportininkai ir kodėl. Adomas patikino, kad pagal atnaujinimo projektą rekonstruota trasa taptų žymiai saugesnė motociklų sportui ir joje galėtų vykti daugiau renginių, kuriuos organizuotų motociklų bendruomenė.

Nuspręsta, kad daugiausia per dvi savaites turi būti paruoštas ir su visomis šalimis suderintas memorandumo tekstas, o tuomet bus skelbiama spaudos konferencija memorandumo pasirašymui. Tikimasi, kad iki to laiko jau bus atlikti kiti namų darbai, susiję su mėginių paėmimu tyrimams, bei gautos teisininkų išvados, kokia veiksmų seka viskas turi vykti, kad darbai prasidėtų kuo greičiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA