Į Kauną skridusiame lėktuve siautėjo neblaivus lietuvis | Kas vyksta Kaune

Į Kauną skridusiame lėktuve siautėjo neblaivus lietuvis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Airijos atskridusį ir chuliganiškai besielgusį lietuvį. Nuo alkoholio apsvaigęs vyras lėktuvo tualete rūkė ir elgėsi chuliganiškai. Pastaruoju metu Kauno oro uosto pasieniečiams tenka dažniau dalyvauti aiškinantis įvairius incidentus.

Antradienį Kauno oro uoste dirbantys VSAT pareigūnai iš antžeminio aptarnavimo tarnybų gavo pranešimą, kad reisu iš Dublino atskrendančiame lėktuve yra įgulos reikalavimų nepaisantis ir orlaivyje chuliganiškai besielgiantis vyras.

Turėta žinių, kad jis šiurkščiai pažeidinėjo skrydžio saugos reikalavimus, lėktuvo tualete rūkė ir, įtarta, buvo apsvaigęs nuo alkoholinių gėrimų. Vyras triukšmavo, elgėsi neadekvačiai ir taip kėlė pavojų ir skrydžio, ir kitų keleivių saugumui. Pasieniečių buvo paprašyta pagalbos sulaikant chuliganą, rašoma VSAT pranešime žiniasklaidai.

Lėktuvui nusileidus Kaune pasieniečiai prie trapo akivaizdžiai neblaivų vyrą sulaikė ir atvesdino į oro uosto pasienio kontrolės punkto tarnybines patalpas. Airijoje nuolat gyvenančiam 51-erių lietuviui nustatytas 2,06 prom. girtumas.

Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė policininkams, kurie tirs incidento aplinkybes.

Pastaruoju metu padažnėjo atvejų, kai Kauno oro uosto pasieniečiams tenka atlikti ne tik tiesiogines funkcijas, bet ir spręsti įvairius neblaivių ar chuliganiskai besielgiančių asmenų sukeltus incidentus.

Pavyzdžiui, vien pirmadienį tokių atvejų buvo trys. Prie keleivių įlaipinimo vartų į Londoną susiruošusi skristi vos ant kojų bepastovinti 45-erių Jungtinėje Karalystėje gyvenanti lietuvė elgėsi neadekvačiai ir beveik nesiorientavo aplinkoje. Į pasieniečių patalpas pristatytai moteriai buvo nustatytas 3,12 prom. girtumas.

Taip pat pirmadienį į Liverpulį ketinęs skristi vyras elgėsi agresyviai ir plūdo aplinkinius necenzūriniais žodžiais. Pasieniečiai sulaikė šį 42-ejų Jungtinėje Karalystėje gyvenantį lietuvį, nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas.

Be to, tądien VSAT pareigūnai gavo informacijos apie konfliktinę situaciją ir dvi netinkamai besielgusias keleives dar nepakilusiame lėktuve, kuris iš Kauno turėjo skristi į Londoną. Jame konfliktą sukėlė 30-ies ir 33-ejų Marijampolės rajono gyventojos, atsisakiusios paklusti įgulos reikalavimams ir pažeidinėjusios saugaus skrydžio taisykles.

Maža to, jos dar ir emocingai susikivirčijo tarpusavyje. Keleivės buvo išlaipintos iš orlaivio, pristatytos į VSAT patalpas, o vėliau kaip ir abu Jungtinėje Karalystėje gyvenantys lietuviai perduotos policijos pareigūnams.

Rugsėjo gale Kauno oro uoste pasieniečiai du kartus sulaikė vyrą, iš tuo metu neveikusio baro keleivių terminale pavogusį alkoholio ir užkandžių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA