„Kauno energija” pirmiausia pradeda šildyti toliausiai nuo Kauno nutolusius klientus | Kas vyksta Kaune

„Kauno energija” pirmiausia pradeda šildyti toliausiai nuo Kauno nutolusius klientus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jurbarko rajono savivaldybė paskelbus oficialią 2022–2023 metų šildymo sezono pradžią (spalio 3 d.). Pirmiausia šį miestą aptarnaujanti bendrovė „Kauno energija” pradeda tiekti šilumą ikimokyklinėse ugdymo įstaigose, mokyklose ir gydymo įstaigose. O nuo spalio 10-osios Kauno miesto savivaldybės įmonės centralizuotai tiekiama šiluma pasieks ir visus kitus ją vartojančius pastatus Jurbarke.

„2021–2022 m. šildymo sezonas Jurbarke prasidėjo spalio 4 dieną. Primename, kad esant techninėms galimybėms ir suderinę su šilumos tiekėju, šilumos vartotojai, nepažeisdami teisės aktuose nustatytų higienos normų, gali patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios.

AB „Kauno energija” išlaiko šilumos tiekimo parametrus iki pat pastatų įvadų, todėl šildymą įjungti galima bet kuriuo metu. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas”, – primena AB „Kauno energija” specialistai.

Portalas „Kas vyksta Kaune” atkreipia dėmesį į tai, kad Kauno miesto gyventojams bei kitiems centralizuotai tiekiamos šilumos vartotojams informacija apie šildymo sezono pradžią mieste vis dar nepateikiama.

Vakar, pirmadienį, naują centralizuoto šildymo sezoną oficialiai pradėjo Birštonas bei kiti Kauno regiono miestai. Vartotojams tai buvo pranešta prieš keletą dienų. Tačiau Kaune vis dar delsiama, nors patalpose šilumos temperatūra krenta, todėl ne visą parą sanitarinės normos yra užtikrinamos. Tą liudija ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų fiksuojamas pastarosiomis dienomis mieste padidėjęs sergamumas peršalimo ligomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA