Kauno rajone – naujas požiūris į vaikų bei suaugusiųjų sveikatinimą | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone – naujas požiūris į vaikų bei suaugusiųjų sveikatinimą

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras / Organizatorių nuotr.

Šiltuoju metų laiku Kauno rajone kasmet atsiveria vis daugiau galimybių laisvalaikį leisti aktyviai. Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras su džiaugsmu prisimena prabėgusį sezoną ir įgyvendintus tikslus įtraukiant ne tik moksleivius bet ir visas šeimas į judresnį gyvenimo būdą.

Per tris mėnesius – dešimt stovyklų

Praėjusią vasara Kauno rajone startavo nauja iniciatyva, kuri  pritraukė daug dėmesio, o rezultatai – maloniai nustebino tiek moksleivių tėvus, tiek mokytojus. Atsižvelgiant į skirtingo amžiaus vaikus vienijančią aktyvumo problematiką, Kauno rajono visuomenės biuras pasiūlė sprendimą – įtraukiančias vasaros sveikatingumo stovyklas. Stovyklos buvo organizuojamos rajone veikiančiose ugdymo įstaigose ir įprastai truko iki dviejų dienų.

„Vaikų sveikatingumo stovyklų tikslas – padėti formuoti sveikos gyvensenos, socialinius įgūdžius ir skatinti fizinį aktyvumą. Aktyvus poilsis, naujų laisvalaikio leidimo formų ieškojimas palaiko bei stiprina sveikatą, atskleidžia vaiko fizinius gebėjimus, suteikia teigiamų emocijų. Taip pat pastebėjome, jog sveikatingumo stovyklos skatina pasitikėjimą savimi, lavina savarankiškumą ir socialinius įgūdžius“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius.

Pirmąjį sezoną organizuotų stovyklų metu vaikai dalyvavo įvairiose grupinėse veiklose, mokėsi dirbti komandoje, bendrauti su kitais vaikais ir savarankiškai spręsti problemas. Komandinis darbas, organizatorių nuomone, padėjo lavinti bendravimo įgūdžius, emocinį intelektą ir lyderystės įgūdžius, o savarankiškas laikas leido vaikams ugdyti tapatybės jausmą.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras / Organizatorių nuotr.

„Stovyklų metu buvo organizuojamos smagios veiklos be ekranų, skatinamas ryšis su gamta, susipažįstama su naujais žmonėmis. Matome, jog laikas lauke skatina judėti, o tai gyvybiškai svarbu fizinei, psichinei ir emocinei sveikatai“, – sako L. Dilys.

Per visą vasaros laikotarpį buvo suorganizuota daugiau nei penkios sveikatingumo ir dar tiek pat – karate kovos menų stovyklų.

Įgyvendinti padeda ir partnerystė su kitomis įstaigomis

Prie sėkmingo veiklų įgyvendinimo prisidėjo tai, jog Kauno rajone sveikatingumo politika įsitvirtina visose įstaigose. Jau kelis metus glaudžiai bendradarbiaujame su Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centru su kuriais drauge organizuojame veiklas šeimoms ir suaugusiems. Taip gimė itin populiari iniciatyva „Sveikatos popietė“, kurios metu sveikatinimo veiklos apsijungia su turizmo sektoriumi ir persikelia į kurortines vietoves.

„Sveikatos popietės“ metu besigrožėdami vienomis vaizdingiausių Kauno rajono vietų gyventojai laivu plaukia iš Zapyškio į Kulautuvą, kurioje juos pasitinka šiaurietiško ėjimo instruktoriai, praveda žygį sveikatinimo takais, o po žygio visų laukia atsipalaiduoti padedanti autogeninė treniruotė. Ši veikla buvo organizuojama nuo pat ankstyvo pavasario iki rugsėjo galo.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras / Organizatorių nuotr.

Atėjus rugsėjo mėnesiui, mokiniams organizuojama analogiška veikla „Pamoka kitaip“, kurios metu kūno kultūros pamoka persikelia į Kulautuvą.

„Džiaugiamės, kad Kauno rajono savivaldybė vis didesnį dėmesį skiria infrastruktūros plėtrai: visą Kauno rajoną juosia dviračių takai, įrenginėjami parkai, laisvalaikio erdvės kuriais naudojasi įvairiausio amžiaus gyventojai. Pastebime, kad į mūsų veiklas dažnai žmonės atvyksta ne su automobiliais o su dviračiais, ypač jei prie prisijungia gyventojai iš aplinkinių gyvenviečių. Judėjimas – tai viena iš pamatinių geros sveikatos sąlygų, tad matome kad Kauno rajono gyventojų sveikatos rodikliai yra vieni pirmaujančių Lietuvoje“, – sako L. Dilys.

Tęs veiklas ir ateityje

Sulaukus didelio susidomėjimo ir teigiamų atsiliepimų, sveikatingumo stovyklas, „Sveikatos popietes“ ir kitas veiklas planuojama organizuoti ir ateityje bei bus ieškoma dar daugiau patrauklių iniciatyvų.

Daugiau informacijos apie užsiėmimus gyventojams galima rasti Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro internetinėje svetainėje: https://kaunorvsb.lt/.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA