Jau aišku, kada į Lietuvą ateis bobų vasara | Kas vyksta Kaune

Jau aišku, kada į Lietuvą ateis bobų vasara

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Hidrometeorologijos fanatikai turi gerų žinių – ketvirtadienį Lietuvoje prasidės ilgai laukta bobų vasara. Tiesa, ji truks tik 3 dienas.

Šviečiamojo pobūdžio puslapis hidrometeorologine ir aplinkosaugine tematika sekmadienį paskelbė artimiausių dienų orų prognozę. Bus tikras orų kokteilis – galime sulaukti ne tik lietaus lašų, bet ir šlapių snaigių, o po jų į Lietuvą užsuks ir gerokai šiltesni orai.

„Pirmadienio popietę ir vakare Rytų Lietuvoje bus lietinga ir šalta (nesušils net iki 10 laipsnių). Be to keli orų modeliai skaičiuoja, kad Šiaurės Baltarusijoje (visai netoli Lietuvos) vietoje lietaus lašų gali pasirodyti net šlapios snaigės.

Yra NEDIDELĖ TIKIMYBĖ, kad tokių šlapių snaigių gali užklysti net į rytinį Lietuvos pakraštį (į Didžiasalį ir Visaginą). Nežiūrint tokios šaltos naujienos turime ir šiltų žinių.

Spalio 6-8 dienomis sulauksime tikrų tikriausios BOBŲ VASAROS. Nuo Azorų per Vidurio ir Rytų Europą patrauks šilumą nešantis anticiklonas. Vietomis oras gali įšilti net iki 18-19 laipsnių. Deja, bet pūs stiprokas vėjas, todėl šiltos dienos pojūtis bus menkesnis”, – rašoma „Facebook” puslapyje „Orai ir klimatas Lietuvoje”.

Puslapyje taip pat pažymima, kad iki antradienio ryto Rytų Lietuvoje iškris iki 20–40 mm lietaus. T. y. apie pusę spalio mėn. normos.

Daugiau apie naujos savaitės orus galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA