Lietuva išsiunčia iš šalies Rusijos laikinąjį reikalų patikėtinį | Kas vyksta Kaune

Lietuva išsiunčia iš šalies Rusijos laikinąjį reikalų patikėtinį

BNS 2022/10/03 14:07
Rusijos ambasada / DELFI nuotr.

Lietuva išsiunčia iš šalies Rusijos laikinąjį reikalų patikėtinį Sergejų Riabokonį dėl su diplomato statusu nesuderinamų veiksmų ir pareiškimų, pirmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

S. Riabokonis Lietuvoje paskelbtas nepageidaujamu asmeniu ir privalo iš šalies išvykti per penkias dienas.

„Šis Lietuvos sprendimas yra priimtas, atsižvelgiant į atsakingų institucijų pateiktą informaciją, pagrindžiančią tai, kad pastarojo meto S. Riabokon veiksmai ir pareiškimai yra nesuderinami su diplomato statusu, traktuotini kaip kišimasis į priimančios valstybės vidaus reikalus ir todėl laikomi Vienos konvencijos dėl diplomatinių santykiu pažeidimu“, – teigiama pranešime.

Rusijos ambasados Lietuvoje atstovui taip pat pareikštas griežtas protestas dėl Maskvos vykdomos keturių okupuotų Ukrainos regionų – Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios sričių – aneksijos.

Sprendimas išsiųsti S. Riabokonį reiškia, kad Rusija turės paskirti naują ambasados Lietuvoje vadovą.

Laikinasis reikalų patikėtinis vadovauja diplomatinei atstovybei nuo balandžio, kai Lietuva, reaguodama į Maskvos įvykdytas žudynes Kyjivo priemiestyje Bučoje, pažemino diplomatinius santykius su Rusija, išsiuntė iš šalies ambasadorių Aleksejų Isakovą ir atšaukė savo ambasadorių iš Maskvos Eitvydą Bajarūną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA