Šalies vadovai sveikina policijos bendruomenę su profesine švente | Kas vyksta Kaune

Šalies vadovai sveikina policijos bendruomenę su profesine švente

BNS 2022/10/02 10:04
/ R. Tenio nuotr.

Premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį pasveikino policijos bendruomenę su Angelų sargų diena.

„Daugybė jūsų kasdien rizikuoja savimi dėl žmogaus ir visuomenės saugumo, daugybė jūsų dirba nematomą, tačiau tokį pat svarbų darbą sergint įstatymą. Dažnai to, ką darote, neįmanoma išreikšti pamatuota nauda visuomenei, nes to neatspindi jokie skaičiai, suvestinės, apie tai neskelbia antraštės. Bet visa tai yra jaučiama ir, neabejokite, vertinama, todėl neatsitiktinai pasitikėjimas Lietuvos policija šiandien yra toks, kokio nebūta prieš keliolika metų ar kelis dešimtmečius“, – sakoma premjerės sveikinime.

„Kiekvienam iš jūsų linkiu kantrybės, pakeliamos atsakomybių naštos, nepristingančios empatijos ir visuomet lydinčio pareigos jausmo“, – pridūrė I. Šimonytė.

V. Čmilytė-Nielsen rašo vertinanti sunkų policininkų darbą ir nuoširdžias pastangas mus ginti, saugoti bei ištiesti pagalbos ranką.

„Policijos šūkis „Ginti. Saugoti. Padėti“ tapo neatsiejama jų gyvenimo dalimi, ir tai gali pajusti kiekvienas, kam tenka bendrauti su policijos pareigūnu“ – sveikindama teigia parlamento vadovė.

Prezidentas teigia, jog tikruosius policijos laimėjimus liudija žmonių pasitikėjimas.

„Apie Jūsų pasiekimus geriausiai liudija tai, kad Lietuvos policija per 32 atkurtos nepriklausomybės metus tapo viena geriausiai vertinamų šalies institucijų. Mūsų žmonės ją gerbia ir pasitiki“, – teigia Gitanas Nausėda.

„Angelų sargų dienos proga linkiu, kad kiekvieno iš Jūsų tarnyba būtų kelias į prasmingai nugyventą gyvenimą“, – pridūrė šalies vadovas.

Policijos arba Angelų sargų diena minima spalio 2-ąją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA