Žemųjų Šančių bendruomenė pajudėti kviečia į tradicines Šančines | Kas vyksta Kaune

Žemųjų Šančių bendruomenė pajudėti kviečia į tradicines Šančines

Asociatyvi / A. Stauskio nuotr.

Jau aštuntą kartą vykstančios Šančinės vėl kviečia kauniečius ir miesto svečius į tradicinę šventę, kurioje netruks veiklos nei mažiems nei vyresniems.

Kaip praneša organizatoriai, nuo 12.00 val. laukia programa „Susieti su upe“ (Šančių pliaže). Čia lauks ekologo Giedriaus Vaivilavičiaus ekspedicija „Pakrantėje augantys augalai: Kaip juos atpažinti? Kaip panaudoti?” Pabaigoje – praktinė veikla.

Pirtis „Ten, kur gera“. Pirties meistras Giedrius Bučas. Būtina registracija tel. 869998499. Laikai: 12.00 val., 14.00 val., 16.00 val., 18.00 val.

Nuo 14.00 val. kūrybinės dirbtuvės „patirk Šančius dabar“. „Genius loci” projekto veikla, skirta Šančių viešųjų erdvių žymėjimui. Vedėjos – KTU profesorės Jurga Vitkuvienė ir Laura Jankauskaitė-Jurevičienė

Nuo 15.00 val. aktyvink kūną ir sielą. Atvykusių gyventojų lauks molio paslaptys (Dailininkė – keramikė Loreta Kvietkauskienė), šunys-gydytojai ir padėjėjai (Kaniterapijos klubas), aromaterapija – gydantys kvapai (Monika Polchovaitė iš „Monart“ studijos), meilė kūnui – savimasažas ir masažas namuose (Asta Bučienė iš „Ten, kur gera“).

Taip pat sportas mažiems ir dideliems: mankšta (Sveiko judesio studija „Motus“), karate (Karate klubas „Rifas“), boksas (Kauno Šančių sporto ir sveikatingumo centras), Gudručių palėpė su siurprizais (Kauno V. Kudirkos viešosios bibliotekos Šančių padalinys), Ukrainietės šeimininkės iš Šančių evangelikų babtistų bažnyčios vaišins ukrainietiškais barščiais.

O taip pat laukia Šančių blusturgis, kur galite pirkti, parduoti ar dovanoti ir suteikti daiktams antrą šansą.

Nuo 16.00 val. Šančiai skamba, Šančiai švenčia, ta proga pasirodys Kauno M. Valančiaus mokyklos-darželio šokėjai ir dainininkai, dainavimo mokyklėlė „Medutis“ (vadovas Skaidrius Varslauskas), Šančių evangelikų babtistų bažnyčios šlovinimo grupė, KSJMC muzikos akademijos solistai (vadovas Gintaras Petraška) ir grupės „Kūjeliai“ lyderis Julius Vaicenavičius su muzikine programa „Folkenrol“.

Įėjimas į šventę nemokamas. Šventę organizuoja Žemųjų Šančių bendruomenė. Šventę remia LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA