Šimtmetį minintis Lietuvos bankas kviečia į atvirų durų dieną Kaune | Kas vyksta Kaune

Šimtmetį minintis Lietuvos bankas kviečia į atvirų durų dieną Kaune skelbiama renginio programa

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Spalio 2 d. sukanka lygiai 100 metų, kai 1922 m. veiklą pradėjo Lietuvos bankas, o apyvartoje pasirodė pirmoji nacionalinė valiuta – litas. Šios garbingos sukakties išvakarėse, spalio 1 d., šeštadienį, Lietuvos bankas plačiai atveria duris ir kviečia visuomenę paminėti banko šimtąjį gimtadienį kartu istoriniuose rūmuose Kaune – Lietuvos centrinės bankininkystės lopšyje.

Tai puiki proga pasigrožėti prieškaryje šiame mieste specialiai Lietuvos bankui pastatytais įspūdingos architektūros rūmais, kurie buvo vienas patraukliausių to laikotarpio statinių Lietuvoje, o šiandien yra tapę Kauno klestėjimo tarpukariu simboliu.

Į Lietuvos banką užsukę svečiai galės išvysti daugiau kaip 3 tonas sveriančias pinigų saugyklos duris, pasigrožėti įspūdingais tarpukario Kauno meno mokyklos atstovų paveikslais, autentišku banko rūmų interjeru, apsilankyti buvusioje Lietuvos banko tarybos ir valdybos posėdžių salėje, kurioje tebestovi banko logotipais puošti krėslai, pasisvečiuoti buvusio Ministro Pirmininko Augustino Voldemaro apartamentuose su 8 metrų aukščio kupolu, išvysti vieną seniausių liftų Kaune.

Smalsuoliai galės pamatyti, kaip atrodo vienas milijonas eurų 500 ir 10 eurų banknotais, o pasitelkus 3D akinius bus galima stebėti, kaip naikinami susidėvėję banknotai. Apsilankiusiųjų banko vidiniame kieme lauks pažintis su pinigus gabenančiu automobiliu. Renginio svečiai rūmus galės aplankyti ir naudodami audiogidą, tereikia turėti ausines ir mobilųjį telefoną.

Renginio programoje – kolekcinių monetų, skirtų Lietuvos banko 100 m. sukakčiai, pristatymas, filmų apie pinigų istoriją peržiūros, viktorinos, kurių nugalėtojai bus apdovanoti prizais, ir kitos veiklos.

Atvirų durų dienos metu lankytojai galės įsigyti 1,50 euro nominalo metalų lydinio ir 50 eurų nominalo aukso monetų, skirtų Lietuvos banko 100 m. sukakčiai, taip pat – kitų numizmatinių vertybių, esančių prekyboje.

Lietuvos banko rūmų durys visuomenei bus atvertos 10 val. ryto, o visi norintieji į banką galės užsukti iki 15 val., renginio pabaiga – 16 val.

Įėjimas į renginį laisvas, registruotis nereikia. Išsami atvirų durų dienos programa čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA