Į parodą „Rinkis prekę lietuvišką 2022“ suplūs rekordinis gamintojų ir kūrėjų skaičius | Kas vyksta Kaune

Į parodą „Rinkis prekę lietuvišką 2022“ suplūs rekordinis gamintojų ir kūrėjų skaičius

Organizatorių nuotr.

Spalio 7-9 dienomis į Kauno „Žalgirio“ areną jau keturioliktąjį kartą sugrįžta šalies gamintojų ir kūrėjų gaminius ir paslaugas pristatanti paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2022“. Šiemet renginio lankytojų lauks ne tik naujos ekspozicinės erdvės bei aktyvacijos, bet ir rekordinis prisistatyti norinčių dalyvių skaičius – per 260 prekės ženklų kūrėjų.

Jau tradicija tapusi paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ kasmet sutraukia dešimtis tūkstančių lankytojų, norinčių atrasti įdomiausius ir sėkmingiausius šalies gaminius bei paslaugas. Visi apsilankiusieji turi galimybę sudalyvauti produktų ir gėrimų degustacijose, susipažinti su kosmetikos, buitinės chemijos, aprangos bei aksesuarų įvairove, sprendimais būstui ir interjerui. Papildoma motyvacija apsilankyti tampa ir tik parodai gamintojų pritaikomi specialūs pasiūlymai, nuolaidos bei dovanos.

Renginyje lauks ir atskira mados kūrėjų erdvė – „Mados pasažas 2022“. Joje savo kūrinius pristatysiantys dalyviai bus paruošę daug šaltajam metų periodui aktualių, stilingų ir naujausias mados tendencijas atliepiančių rūbų, aksesuarų, galanterijos gaminių.

Gaminiai apdovanoti aukso medaliu / Organizatorių nuotr.

Organizatoriai džiaugiasi, jog šiemet renginys pranoks visus, iki šiol buvusius. Planuojama sulaukti per 260 skirtingų šalies gamintojų, kūrėjų bei paslaugų teikėjų.

„Mūsų misija – padėti puoselėti, auginti bei populiarinti šalies verslą. Dėl šios priežasties apsilankę parodoje lankytojai turi galimybę ne tik išbandyti ar įsigyti lietuviškų gaminių bei paslaugų, bet ir iš pirmųjų lūpų išgirsti prekės ženklų kūrimo istorijas, betarpiškai pabendrauti su pačiais kūrėjais. Tiesa, kviesdama palaikyti savosios šalies verslus, didelių iššūkių akivaizdoje paroda įgyja dar didesnę reikšmę. Džiaugiamės, jog šiemet pabendrauti su lankytojais į parodą atvyks rekordinis skaičius lietuviškų verslų atstovų“, – sako parodą organizuojančio „Ekspozicijų centro“ vadovas Erikas Piskunovas.

Kaip ir kasmet, vienas ryškiausių renginio akcentų – geriausių parodos gaminių rinkimai ir aukso medalių įteikimas.

„Geriausių parodos gaminių rinkimai – tai tarsi tramplinas pradedantiems kūrėjams ar rinkoje vos pasirodžiusiems gaminiams. Dalyvauti konkurse užregistruotus produktus atidžiai vertina įvairių valstybinių ir privačių institucijų, asociacijų vadovai, ekspertai. Vertinimo metu atsižvelgiama ne tik į produkto prekinę išvaizdą ar dizainą, bet ir produkto vertę, sudėtį bei technologinius ypatumus. Tokiu būdu įsigydami parodoje pristatomus gaminius pirkėjai ne tik remia šalies verslą, bet ir yra užtikrinti, jog gauna aukščiausios kokybės produkciją“, – sako parodos organizatorius.

Apdovanojimas / Organizatorių nuotr.

Atidarymo dieną – spalio 7-ąją – parodos aukso medaliu bus apdovanota daugiau nei 30 geriausių, šiemet Lietuvoje sukurtų produktų, išrinktų trijose kategorijose: maisto ir gėrimų, kosmetikos ir buitinės chemijos bei lengvosios pramonės.

Nuo tarptautinės dizaino ekspozicijos iki turizmo alėjos

Tiesa, ekspozicinės erdvės – tik dalis parodos programos. Visas tris „Rinkis prekę lietuvišką 2022“ dienas „Žalgirio“ arenoje vyks tiek gyventojams, tiek verslo atstovams aktualūs renginiai, seminarai, konferencija „Eksporto kodas: Eiti negalima sustoti“ bei mokslinė-praktinė konferencija „Mikrobiomos įtaka žmogaus sveikatai“.

Šių metų naujiena – ypatinga „Stories of Design Innovation“ ekspozicija. Joje bus pristatomos provokuojančios Belgijos bei Lietuvos dizaino istorijos, pasakojančios kaip įmonės, išdrįsusios kitu kampu pažvelgti į iššūkių sprendimą sukūrė inovatyvius produktus bei paslaugas, užtikrinusius jų veiklos tęstinumą ir augimą.

Ekspozicija / Organizatorių nuotr.

„Lietuvoje gimsta daug nuostabių dalykų, tačiau reikia nepamiršti ir vietų, kuriose semiamasi įkvėpimo jų kūrybai. Antruosius metus iš eilės parodoje bus galimybė susipažinti su įdomiausiomis šalies vietomis, pasisemti įkvėpimo kelionėms ar tiesiog sužinoti šį tą naujo apie dar neaplankytus Lietuvos kampelius“, – sako „Rinkis prekę lietuvišką 2022“ organizatorius.

Renginyje lauks ir daugiau skirtingų regionų įdomybių. Parodoje įsikurs „Neatrastas turizmas“ erdvė, kurioje bus pristatomi Kupiškio, Pasvalio ir Zarasų rajonų turizmo paslaugų tiekėjai: degustacijų, poilsinių ir aktyvių laisvalaikio veiklų, pažintinių turų organizatoriai. Taip pat lauks ir gastronominės įdomybės iš Pakruojo, Švėkšnos, Žiežmarių, Švenčionių, Anykščių, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos bei kitų šalies rajonų.

Senjorams įėjimas – nemokamas

Parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2022“ bei „Mados pasažas 2022“ vyks jau spalio 7-9 dienomis Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Įsigyti bilietą galima internetu arba „Žalgirio“ arenos kasose. Senjorams, neįgaliesiems, su „POLA“ kortele bei vaikams iki 10 metų, atvykusiems su suaugusiais, įėjimas – nemokamas.

Parodos programą galima rasti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA