A. Kuzmickaitė kviečia į unikalų ir spalvingą drugelių skrydį: atidaroma dizainerės kūrybos paroda | Kas vyksta Kaune

A. Kuzmickaitė kviečia į unikalų ir spalvingą drugelių skrydį: atidaroma dizainerės kūrybos paroda

Agnė Kuzmickaitė / Organizatorių nuotr.

Rugsėjo 28-ąją, Kauno „Akropolio“ laisvalaikio erdvėse suplazdės šimtai spalvingų drugelių. Jais, jau tapusiais pagrindiniu asmeninės kūrybos simboliu, lankytojus pradžiugins viena garsiausių šalies mados dizainerių Agnė Kuzmickaitė. Lietuvoje ir užsienyje žinoma kūrėja čia pristato savo parodą, pavadintą „Skrydis“. Renginyje, kuris vyks ilgiau nei dvi savaites, iki spalio 16-osios, lankytojai galės stebėti spalvų, kūrybiškumo ir išskirtinio stiliaus pojūčio kupiną drugelių skrydį po unikalų A. Kuzmickaitės pasaulį.

Šiuo metu dizainerė savo kolekcijas reguliariai pristato tiek Lietuvoje, tiek oficialiose mados savaitėse bei parodose užsienyje. Vienas tokių pasirodymų neseniai įvyko Jungtinės Karalystės sostinėje. Čia prasidėjusios Londono mados savaitės pagrindinėje dalyje A. Kuzmickaitė pristatė naujausią pavasario/vasaros 2023 kolekciją originaliu trumpametražio filmo formatu. Jame dizainerė pasauliui pasiuntė ir nedviprasmišką žinutę. Tai švelnus komentaras apie mados pasaulio prigimtį pasaulinių kataklizmų – ekologinių, pandemijos, karo akivaizdoje.

Agnės Kuzmickaitės paroda „Skrydis“ / Organizatorių nuotr.

Todėl A. Kuzmickaitė nuolatos stengiasi išlikti aktuali, šiuolaikiška, išskirtinė. Tai pastebi ir mados pasaulio flagmanai: dizainerės darbai publikuoti „Vogue“, „L’Officiel“, „Marie Claire“, „Numero Berlin“ žurnaluose. A. Kuzmickaitės drabužiais yra vilkėjusios ir įvairios tarptautinės žvaigždės, tarp jų – viena stilingiausių vadinama britų atlikėja Rita Ora. Taip pat amerikiečių dainininkės Miley Cyrus sesuo Noah Cyrus, JAV pop ikona, socialiniame tinkle „Instagram“ turinti beveik 15 milijonų sekėjų, Sabrina Carpenter ir kitos garsenybės.

Be to, dizainerė intensyviai bendradarbiauja ir su Lietuvos bei tarptautinėmis įmonėmis, sutelkdama pajėgas bendriems projektams. Naujausi jos darbai vykdyti drauge su „Utenos trikotažu“, „Coca Cola“, „Electrolux“, „Dormeo“, „DHL“, „Eurovaistine“, „Magnum“ ir kitais.

Dizainerė dalinasi, jog renginyje lankytojai galės pajusti jos kūrybinį skrydį per skirtingus asmeninės kūrybos ir gyvenimo tarpsnius, jungiamus vienu bendru vardikliu – drugeliu.

Agnės Kuzmickaitės paroda „Skrydis“ / Organizatorių nuotr.

„Ši paroda yra puiki proga žmonėms, kurie mane labiau žino dėl drugelio simbolio, pamatyti daugiau mano kūrybos konteksto ir pažvelgti į ją kitu kampu. Parodos metu bus pristatyti įvairūs mano kūrybos etapai, pradedant nuo pirmųjų kolekcijų, o modeliai labiau skirti podiumui, ne komercijai. Dar vienas svarbus aspektas, dėl ko apsidžiaugiau sulaukusi „Kauno Akropolio“ pasiūlymo yra tai, jog man svarbi mano kūrybos sklaida, o šiame prekybos centre ją išvysti galės nauja ir plati auditorija“, sako A. Kuzmickaitė.

Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė labai vertina galimybę prekybos centro erdves išnaudoti įvairiai kultūrinei veiklai, ypač, kai tai yra vienos garsiausių Lietuvos dizainerių kūryba.

Agnės Kuzmickaitės paroda „Skrydis“ / Organizatorių nuotr.

„A. Kuzmickaitė yra išskirtinė asmenybė, garsinanti šalies vardą viso pasaulio mados industrijoje. Nuolat siekiame ir patys savo lankytojams pristatyti naujausias stiliaus tendencijas, tapti unikalaus asmeninio įvaizdžio kūrimo vieta. Todėl ši dizainerės paroda tikrai taps įkvėpimu kiekvienam pajusti, koks spalvingas, skoningas ir gražus gali būti mados pasaulis“, – teigia B. Kuodytė.

A. Kuzmickaitės paroda „Skrydis“ visų lankytojų lauks nuo rugsėjo 28-osios iki spalio 16-osios Kauno „Akropolio“ renginių erdvėje, esančioje trečiame aukšte. Renginys – nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA