Gyvūnų riaumojimą KTU studentų miestelyje išgirdusi kaunietė sunerimo: gal jiems kas nutiko? | Kas vyksta Kaune

Gyvūnų riaumojimą KTU studentų miestelyje išgirdusi kaunietė sunerimo: gal jiems kas nutiko?

„Kas vyksta Kaune“ sulaukė sunerimusios skaitytojos pranešimo, kaip nuo KTU studentų miestelio girdisi riaumojančių gyvūnų garsai. Apie tai informavusi moteris pergyveno, kad gyvūnams galbūt nutiko kažkas blogo.

Dėl skaitytojos pastebėjimo portalui pasiteiravus Lietuvos zoologijos sodo, įstaigos atstovė nurodė, kad konkrečiai pasakyti kokie gyvūnai demonstravo savo balsus yra sunku, tačiau dažniausiai taip riaumoja liūtai arba tigrai. Ji pridėjo, kad gyvūnai šiuos garsus dažniausia skleidžia norėdami pranešti kitiems gyvūnams apie savo užimamą teritoriją. Šiuo metu zoologijos sode gyvena 2 liūtai.

Atstovė taip pat nurodė, kad rekonstrukcijos darbai didesnio poveikio gyvūnams neturi dėl specialių apsaugos priemonių įrengtų prie jų voljerų.

„Gyvūnai nuo pačios rekonstrukcijos pradžios yra saugomi nuo statybų garsų. Daugelis jų voljerų yra apjuosti širmomis arba perkelti į laikinus voljerus toliau nuo pagrindinių statybų aikštelių. Kai kuriems gyvūnams labai smalsu ir įdomu kas vyksta aplinkui“, – komentavo Lietuvos zoologijos sodo administratorė-referentė Lina Gižienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA