Kauno rajono savivaldybės biudžetas padidėjo 6,7 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono savivaldybės biudžetas padidėjo 6,7 mln. eurų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį patvirtino patikslintą biudžetą, kurio pajamos sudarys 150,445 mln. eurų. Biudžetas padidėjo 6,79 mln. eurų.

Biudžeto ir finansų skyriaus vedėja Dalia Kupratienė informavo, kad padidinti asignavimus leidžia iš valstybės biudžeto skirtos tikslinės dotacijos, be to, gauta daugiau mokestinių pajamų (gyventojų pajamų ir nekilnojamojo turto mokesčių).

Daugiausia lėšų – 1,87 mln. eurų – bus skirta švietimo programoms ir projektams finansuoti. 1,7 mln. eurų atiteks kelių priežiūros ir viešojo transporto paslaugų užtikrinimui, 1,5 mln. savivaldybė investuos į įvairius infrastruktūros objektus (tvarkys kelius, įgyvendins vandentvarkos projektus), teigiama Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Socialinėms paslaugoms papildomai bus skirta 600 tūkst. eurų, 500 tūkst. eurų padidinti asignavimai komunalinių atliekų tvarkymo funkcijai vykdyti.

Dėl karo Ukrainoje iš valstybės biudžeto buvo gauta papildomai lėšų ukrainiečių vaikų ugdymui, kompensacijoms už būsto suteikimą pabėgusiems nuo karo, taip pat padengti patirtas išlaidas dėl nepaprastosios padėties.

Taip pat papildoma dalis lėšų atiteks Socialinių paslaugų ir Švietimo centrams.

Kauno rajono savivaldybės biudžetas šiais metais tikslinamas jau antrą kartą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA