Vienas Šilainių butas pasiekė liūdną rekordą: tarnyboms prisistatė Maironiu | Kas vyksta Kaune

Vienas Šilainių butas pasiekė liūdną rekordą: tarnyboms prisistatė Maironiu

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2022/09/22 20:02
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kaune pasiektas šokiruojantis rekordas – ketvirtadienį jau aštuntą kartą per metus melagingai pranešama apie gaisrus ar kitas nelaimes tame pačiame bute. Ugniagesiams atvykus į Šilainių rajone esantį devynaukštį paaiškėja, kad ten nėra jokių bėdų – iškvietimai nepagrįsti, tiesiog kažkas piktai pokštauja. Tuščiai gaištant laiką, sudelstos minutės gali tapti lemtingos, siekiant išgelbėti į tikras nelaimes patekusius žmones.

Melagingais pranešimais pagarsėjęs būstas yra Jotvingių gatvės 11-ame daugiabutyje, šeštame aukšte. Pirmo skambučio sulaukta pernai rugpjūčio 9-ąją, o paskutiniai trys iškvietimai užfiksuoti antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį.

Iš pradžių, rugpjūtį, skambinęs vyras tvirtino, jog sugyventinė neva neatidaro durų, galimai jai pablogėjo sveikata. Atvykus šiuo adresu ugniagesiams, buto gyventojai pareiškė jų nekvietę.

Lygiai po mėnesio, rugsėjo 9-ąją, vyriškis paskambino ir pareiškė, jog bute kilo gaisras, o viduje esą yra penki žmonės, kurie negali išeiti. Ugniagesiai vėl skubėjo į šią vietą, tačiau atvažiavus jie nerado jokių gaisro požymių, tik girtą kompaniją.

Trečią kartą, 2022 metų sausio 29-ąją, vėl tariamai sugyventinė neatidarė durų. Ketvirtą sykį, balandžio 12-ąją, skambučio autorius fantazavo, kad dega kambarys. Gegužės 11-ąją pranešta, kad dega butas, tik dabar jau kaip galima pranešėja minima moteris.

Praėjusį antradienį pagalbos tarnybos sulaukė moters pranešimo, jog jai silpna, namuose pilna dūmų. Atvykę į „gaisravietę“, ugniagesiai konstatavo, jog būste gyvena asocialūs asmenys, visi neblaivūs, dažnai melagingai kviečiasi tarnybas. Prisistatyti jie atsisakė.

Trečiadienį vėl neva degė butas, o ketvirtadienį, prieš vidurdienį, primeluota, kad iš to paties rūksta dūmai. Paskutinio skambučio autorius pristatė Maironiu, į atvykusių ugniagesių skambučius jis neatsakė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Rūta Stružeckytė naujienų portalą ketvirtadienį informavo, jog dėl paskutinio atvejo yra pradėta administracinė teisena. Melagingai apie įvykį pranešusiam asmeniui gresia bauda nuo 200 iki 2 tūkst. eurų.

Portalo lrytas.lt žiniomis, baudos melagingiems iškvietėjams buvo skirtos ir anksčiau, tačiau šios priemonės nėra veiksmingos. Nepatvirtintais duomenimis, tarnybos kviečiamos nuo tada, kai būste pasikeitė gyventojai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA