Policijos persekiotas „Volvo“ vairuotojas iš automobilio ėmė mėtyti kvaišalus | Kas vyksta Kaune

Policijos persekiotas „Volvo“ vairuotojas iš automobilio ėmė mėtyti kvaišalus aptikta daugiau kaip 8 kg kokaino ir kanapių

Alytaus apskr. VPK ir R. Tenio nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Rugsėjo 20 d. paryčiais Alytaus rajone po persekiojimo sustabdytas „Volvo“ markės automobilis, kurio vairuotojas, kaip įtariama, gabeno narkotines ar psichotropines medžiagas. Anot pareigūnų, sulaikytasis puikiai žinomas teisėsaugai, ne kartą teistas už įvairius nusikaltimus.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis (Alytaus apskr. VPK), rugsėjo 20 d. apie 4.40 val. Alytaus r., kelyje Alytus-Prienai-Kaunas, policijos pareigūnams nestojo stabdomas automobilis „Volvo XC70“, kurio vairuotojas padidinęs greitį nuvažiavo.

Persekiojimo metu vairuotojas iš automobilio pradėjo mėtyti daiktus. Minėtas automobilis, užblokavus kelią, sustabdytas Alytaus r., ties Genių k.

Pakelėje tarp išmėtytų daiktų rasti ir paimti keturi paketai (viso apie 4 kg) galimai su narkotine medžiaga – kokainu. Tęsiant procesinius veiksmus rastas paketas (apie 4,5 kg) galimai su augalinės kilmės narkotine medžiaga – kanapėmis ir jų dalimis. 1982 metais gimęs įtariamasis uždarytas į areštinę.

Alytaus apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 199 str. 4 d. dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandos ir 260 str. 1 d. dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už šių nusikaltimų padarymą Įstatyme numatyta didžiausia bausmė – dešimties metų laisvės atėmimas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA