Vairuotojams – netikėtas pareigūnų pasiūlymas: duos ir dovanų | Kas vyksta Kaune

Vairuotojams – netikėtas pareigūnų pasiūlymas: duos ir dovanų

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Policija ir aplinkosaugininkai trečiadienį rengia akciją, kuria skatins vairuotojus persėsti į viešąjį transportą.

Trečiadienį didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje – Policijos departamento pareigūnai ir aplinkosaugininkai stabdys automobilius, kuriuose važiuoja pavieniai vairuotojai, ir dovanos viešojo transporto bilietus kviesdami keliauti aplinkai draugiškais būdais.

Kaune rengiamoje akcijoje dalyvaus aplinkos ministras Simonas Gentvilas. Be to, akcijos metu Kaune Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai kartu pamatuos ir sustabdytų automobilių taršą.

Lietuvos policija ir Aplinkos ministerija akciją rengia Tarptautinės dienos be automobilio proga, kuri minima ketvirtadienį, rugsėjo 22-ąją. Tai vienas iš praėjusį penktadienį prasidėjusios Europos judumo savaitės renginių, pranešime žiniasklaidai pažymi Aplinkos ministerija.

Europos judumo savaitę Europos Komisija ragina gyventojus palikti automobilius ir persėsti ant dviračių ar į viešąjį transportą.

Dalyvauti Europos judumo savaitėje šiemet užsiregistravo apie 2,4 tūkst. Europos miestų iš 45 pasaulio valstybių, Lietuvoje dalyvauja 41 miestas ir miestelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA