Skaityklą Kalniečių parke išlydės jaukus vakaras visai šeimai | Kas vyksta Kaune

Skaityklą Kalniečių parke išlydės jaukus vakaras visai šeimai

VKVB nuotr.

Visą vasarą kauniečius džiuginusi skaitykla Kalniečių parke atsisveikina su skaitytojais. Skaityklą įkūrusi Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia pirmąjį jos sezoną užbaigti su knygomis ir muzika. Uždarymo renginyje, kuris vyks rugsėjo 21 d. 18 val. laukia puikiai mažiesiems skaitytojams pažįstamų knygelių autoriaus Vytauto V. Landsbergio autorinių dainų vakaras, skirtas visai šeimai.

Kaip nurodoma bibliotekos pranešime, Kalniečių parko skaitykla – pirmoji tokia Kaune. Nuo pat gegužės pabaigos ji kvietė kauniečius ir miesto svečius skaityti knygas ir spaudą, naudotis nemokamu internetu, dalyvauti renginiuose, edukacijose, žaisti stalo žaidimus. Skaitykloje vyko koncertai, knygų pristatymai, literatūriniai piknikai, jogos užsiėmimai, pasidainavimai, lankėsi darželinukų ir moksleivių grupės, buvo organizuojamos vaikų vasaros stovyklos veiklos.

Pasak Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos direktorės Nomedos Domeikienės, pirmasis Kalniečių parko skaityklos sezonas pranoko visus lūkesčius. Ši nauja ir netradicinė kultūros erdvė miestiečiams suteikė galimybę gauti kokybiškas kultūros paslaugas ne tik Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos skyrių ir padalinių patalpose, bet ir viešose miesto erdvėse. Nuo atidarymo iki dabar skaitykloje jau apsilankė kiek daugiau kaip 9000 lankytojų, iš skaityklos jie pasiskolino beveik tūkstantį knygų, dalyvavo pusšimtyje renginių ir edukacijų.

Kalniečių parko skaityklos uždarymo renginys vyks rugsėjo 21 d., trečiadienį, 18 val. Jo metu knygų „Obuolių pasakos“, „Angelų pasakos“, „Arklio Dominyko meilė“ ir „Pelytė Zita“ autorius Vytautas V. Landsbergis kvies klausytis ne tik puikiai visiems žinomų romansų, bet ir naujausių dainų. Esant blogoms oro sąlygoms, renginys bus perkeltas į netoliese esantį Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Parko padalinį (P. Lukšio g. 60).

Kalniečių parko skaitykla – „Kaunas 2022“ programos dalis. Projekto partneriai – Kauno miesto savivaldybės Eigulių seniūnija ir Kauno kultūros centras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA